E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις τον υποψηφίων οδηγών

Τι συμφώνησε το υπουργείο Μεταφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις τον υποψηφίων οδηγών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/4/2019 | 21:35

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις -δοκιμαστικών προσόντων- των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, κατόπιν της συμφωνίας του υπουργείου Μεταφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και αποδέχονται την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων και υποψηφίων οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας με σημερινή του εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες ζητά να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αφού όπως αναφέρει "αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα που προβλέπονται στην παραγρ. 10 του άρθρου 4 του Ν.4599/2019 ( Α 40). Ως εκ τούτου, συνεχίζει, μπορούν να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και δεν ευσταθεί η αιτιολόγηση για τη μη διενέργειά τους τόσο από την πλευρά την Σχολών Οδηγών - Εκπαιδευτών όσο και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της ».

Μάλιστα, μέχρι στιγμής εννέα ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), δημιουργούν ασφαλιστικό προϊόν για την κάλυψη της ασφάλισης των εκπαιδευτικών οχημάτων και των εξεταζόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στη "Διαύγεια" την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών με το αρμόδιο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), για το μεταβατικό στάδιο των 12 πρώτων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 4599/2019, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα παρέχουν τις εξής ασφαλιστικές καλύψεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, από την ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος.

Η αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών του ίδιου του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή σύμφωνα με όρους (π.χ. απαλλαγή) που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων μερών. Εξυπακούεται ότι και στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική κάλυψη δίδεται με τους όρους και προϋποθέσεις που παρέχεται η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος.

Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος - επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματός του για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Όλες οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέλγιο: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση με drone κατά του πρωθυπουργού της χώρας

Χτες

Οι αρχές εντόπισαν εκρηκτικό μηχανισμό που θα τοποθετούνταν σε drone που είχε στόχο τον Φλαμανδό Πρωθυπουργό της χώρας

Η Χαμάς κηρύσσει το τέλος του πολέμου στη Γάζα

Χτες

Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα: η οργάνωση έλαβε εγγυήσεις

Ντροπή: Βανδάλισαν προτομές Μακεδονομάχων στην Έδεσσα ‑ Σφοδρή αντίδραση από τοπικούς συλλόγους

Χτες

Ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων καταγγέλλει ότι οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες, αλλά εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης και της εθνικής ταυτότητας της Μακεδονίας

Διόδια: Τέλος στην υποχρεωτική απόδειξη ‑ Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Χτες

Η ΑΑΔΕ καταργεί την εκτύπωση για περιβαλλοντικούς λόγους

Σοκ στην Κίνα: Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα όλων των εποχών, αυτοκίνητα κολλημένα στην κίνηση έως και 24 ώρες!

Χτες

Εκατομμύρια Κινέζοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, έπειτα από οκτώ συνεχόμενες ημέρες διακοπών λόγω εθνικής αργίας - «Βραχυκύκλωμα» στον σταθμό διοδίων Γουζουάνγκ, που διαθέτει 36 λωρίδες

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής καταδικάστηκε για σeξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Χτες

Ο καθηγητής έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς - Είχε προηγηθεί και δεύτερη παρόμοια καταγγελία από άλλη μαθήτρια

Νέα εποχή στις μεταφορές χρημάτων – Τι προβλέπει πανευρωπαϊκή οδηγία

Χτες

Τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές σε κράτη – μέλη της Ευρωζώνης

Πληθωρισμός: Αυξήσεις «φωτιά» σε καφέ και σοκολάτα

Χτες

Στο 1,9% ανήλθε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

Οι Έλληνες γλυκάθηκαν από το ανοδικό «ράλι» του χρυσού και πωλούν τις λίρες τους

Χτες

Η δυνατότητα αγοράς ή πώλησης χρυσών λιρών επίσημα γίνεται αποκλειστικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς

Απίστευτη απάτη στη Φλώρινα: Έπεισαν 70χρονο να μετρήσει τις... κότες του και του άρπαξαν 14.000 ευρώ

Χτες

Οι απατεώνες προσποιήθηκαν ότι είναι μέλη φιλοζωικής οργάνωσης

«Συναγερμός» στην ΑΑΔΕ για παρακάμψεις στη διασύνδεση POS και ταμειακών

Χτες

Οι αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.