E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων ‑ Σώθηκε από ολική καταστροφή

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων

Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων ‑ Σώθηκε από ολική καταστροφή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/4/2019 | 20:34

Αξιωματούχος της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ακόμη τρεις ή και τέσσερις ώρες θα χρειαστούν για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει από τις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων δήλωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Παραμένει άγνωστη η εξέλιξη της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του ναού ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν τα χειρότερα. Οι πρώτες αναφορές τοποθετούν την έναρξη της πυρκαγιάς στην οροφή λίγο πριν τις 20:00 (18:00 τοπική ώρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ όπως καταγράφηκε από αυτόπτη μάρτυρα η κατάρρευση της οροφής και της το λεγόμενο "spire", την ακίδα που υπήρχε στο κέντρο της οροφής.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι η επόμενη μιάμιση ώρα είναι «κρίσιμη» για να καθοριστεί αν η πυρκαγιά μπορεί να περιοριστεί. Η πυροσβεστική δεν είναι βέβαιη ότι μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο.

Πρόκειται για μια «δύσκολη φωτιά», δήλωσαν πυροσβέστες στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Περί τους 400 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο κι επιχειρούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ, το να πραγματοποιηθούν ρίψεις νερού με εναέρια μέσα προκειμένου να σβηστεί η φωτιά δεν αποτελεί επιλογή, επισημαίνει η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, καθώς αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς το κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ρίψεις νερού με αεροσκάφη σε αυτού του τύπου το κτίριο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του συνόλου της κατασκευής» ήταν το tweet που ανήρτησε η Πολιτική Προστασία της Γαλλίας, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να κατακαίνε τον καθεδρικό ναό.

Live εικόνα

Μακρόν: «Καίγεται ένα κομμάτι μας»

Ένα σύννεφο καπνού κάλυψε το κέντρο της πόλης και στάχτες έπεφταν σε μεγάλη έκταση. Πολλοί Παριζιάνοι παρακολουθούσαν αμίλητοι, άφωνοι, την τραγωδία.

"Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, θλίβομαι απόψε βλέποντας να καίγεται ένα κομμάτι όλων μας", έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος ματαίωσε το διάγγελμα που επρόκειτο να εκφωνήσει απόψε και κατευθύνθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, στον τόπο της καταστροφής.

Κάποιες πρώτες υποθέσεις συνδέουν τη φωτιά με εργασίες συντήρησης που γίνονταν στην οροφή του ναού.

Δεν υπάρχουν θύματα

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η στέγη που άρπαξε φωτιά έχει σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς και έχει καταρρεύσει, ενώ κατέρρευσε και το ένα από τα δύο κωδωνοστάσια. Η φωτιά έχει ήδη επεκταθεί και στον έναν από τους δύο πύργους, παρά τις προσπάθειες των 400 και πλέον πυροσβεστών που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Η πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός πυροσβεστών έχει μπει μέσα στον καθεδρικό ναό, με στόχο να σβήσει τιος φλόγες που απειλούν τα έργα τέχνης και να στρέψει το μέτωπο προς το εξωτερικό του ναού.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν θύματα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων, ενώ έχει αποκλειστεί περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό, στο κέντρο του Παρισιού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.