E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς να προστατευτείτε από τις κατασχέσεις της εφορίας

H φορολογική διοίκηση αναμένεται να ασκήσει ισχυρή πίεση στα 4 εκατομμύρια νοικοκυριά

Πώς να προστατευτείτε από τις κατασχέσεις της εφορίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/4/2019 | 13:27

Στο «κυνήγι» των οφειλετών ρίχνονται 120 υπάλληλοι της εφορίας. Οι υπάλληλοι που θα αναλάβουν καθήκοντα στη νέα υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής, θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν το 1.500.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπηρεσία θα λειτουργεί μαζί με τα Ελεγκτικά Κέντρα και θα επιβάλει κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα καθώς και περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν φόρους, τέλη και πρόστιμα.

Για το 2019 η ΑΑΔΕ θέτει ψηλά τον στόχο υπολογίζοντας να εισπράξει από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν οι φορολογούμενοι στο Δημόσιο ποσό άνω των 6 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η φορολογική διοίκηση αναμένεται να ασκήσει ισχυρή πίεση στα 4 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία λαμβάνοντας κατασταλτικά μέτρα εναντίον. Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων, μισθών και συντάξεων και δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η ΑΑΔΕ δεσμεύεται φέτος για:

Την είσπραξη 2,9 δισ. από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, αυτά δηλαδή που δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του 2018.
Την είσπραξη του 27% των «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα δημιουργηθούν φέτος. Με δεδομένο ότι τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη κινούνται στην περιοχή των 10-12 δισ., ο εισπρακτικός μηχανισμός θα πρέπει να οδηγήσει στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 2,7- 3,2 δισ. από τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι οχλήσεις και τα emails στους οφειλέτες πριν ληφθούν τα αναγκαστικά μέτρα που όπως προαναφέρθηκε προβλέπουν δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Όμως οι οφειλέτες μπορούν να καθυστερήσουν ή και να αποτρέψουν τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληρωμή ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποσών έναντι οφειλής που δεν είναι ρυθμισμένη

Εξόφληση της οφειλής με τη χρήση των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν στους κατόχους πιστωτικών καρτών οι τράπεζες

Δήλωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού μέσω του Τaxisnet. Κάθε φορολογούμενος δικαιούται να δηλώσει έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο ποσό έως 1.250 ευρώ προστατεύεται μηνιαίως. Εφόσον το υπόλοιπο ξεπερνά το ποσό αυτό, τότε το υπερβάλλον κατάσχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει οι φορολογούμενοι να αποφεύγουν να δηλώνουν ως ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό κοινούς λογαριασμούς, δηλαδή λογαριασμούς με συνδικαιούχους. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται διότι, στην περίπτωση που ένας από τους συνδικαιούχους έχει οφειλές προς το Δημόσιο, τότε μπορεί να γίνει μερική κατάσχεση του υπολοίπου του λογαριασμού ακόμα και αν αυτό ανήκει σε συνδικαιούχο που δεν έχει οφειλή προς το Δημόσιο.

Ρύθμιση μιας φορολογικής οφειλής με την πάγια ρύθμιση των 12 έως 24 δόσεων

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Σήμερα

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.