E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«International Day of Dance» μια σειρά παραστάσεων προς τιμήν της Τέχνης του χορού

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Βασιλικό Θέατρο του Κ.Θ.Β.Ε.

«International Day of Dance» μια σειρά παραστάσεων προς τιμήν της Τέχνης του χορού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/4/2019 | 12:29

Ο Σύλλογος Χορού Βορείου Ελλάδος διοργανώνει παραστάσεις χορού με τίτλο INTERNATIONAL DAY OF DANCE 2019 Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Βασιλικό Θέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. 1η Παράσταση 17:30 & 2η Παράσταση 20:30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού όπου καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, το 1982 προς τιμήν του Ζαν Νοβέρ (Jean-Georges Noverre 1727-1810) δημιουργού του Σύγχρονου Μπαλέτου . Η Ημέρα αυτή, η 29 Απριλίου είναι αφιερωμένη στο χορό με στόχο να γιορτάσει την καθολικότητα αυτής της τέχνης, να υπερβεί κάθε πολίτικο , πολιτισμικό και εθνικό εμπόδιο ώστε να φέρει κοντά τους ανθρώπους μέσα από την κοινή τους γλωσσά, τον χορό.

Ο Σύλλογος Χορού Βορείου Ελλάδος, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια δράσης, σε συνεργασία με τα μέλη του 47 χορογράφους και 450 χορευτές όλων των ηλικιών από την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια σκηνή παρουσιάζοντας 60 χορογραφίες με όλα τα είδη χορού τιμώντας την αρχαιότερη τέχνη, την τέχνη του χορού . Επίτιμοι καλεσμένοι οι κ.Kalina Bogoeva (Ακαδημαϊκός και διευθύντρια του τμήματος μπαλέτου της Ακαδημίας ’’Pancho Vladigerof’’) και George Elkin (international instructor of dance) οι οποίοι θα προλογίσουν τις παραστάσεις.

Ο Σύλλογος Χορού Βορείου Ελλάδος ιδρύθηκε το 1999 με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλλιέργεια του καλλιτεχνικού αισθήματος , η προαγωγή της τέχνης του χορού και η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των νέων για το χορό, η ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και συναδελφικότητας μεταξύ των μελών, η προβολή του χορού στο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με συνεχείς δράσεις ανά έτος , ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού σε πολλά θέατρα της πόλης όπως Μακεδονικών Σπουδών, Μελίνα Μερκούρη, Άνετον, Βίλκα, Αυλαία, Σοφούλη, Αθήναιον, Μέγαρο Μουσικής, Βασιλικό Θέατρο. Παραστάσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα για διάφορα ιδρύματα και ευπαθείς ομάδες( Μέλισσα, Αγ. Δημήτριος, Σύλλογο πολυτέκνων ΄΄ Άγιοι Πάντες΄΄κ.α.) .

Επίσης έχει διοργανώσει Ημερίδες, σεμινάρια σύγχρονου χορού και κλασικού μπαλέτου, κλασικού ρεπερτορίου, ιστορικών χορών κάρακτερ και ρυθμικής. Με εισηγητές τους διακεκριμένους χορογράφους: Kalina Bogoeva, George Elkin, Krystyna Frackowiak , Romana Agnel, Leszek Rembowski, Marta Mirocka, Κική Γρίβα .

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

D3lta Live στο Eightball Club & Live Stage

Πριν 3 μέρες

EIGHTBALL CLUB22/05

Το Navarino Challenge επιστρέφει στις 9‑11 Μαΐου 2025!

Πριν 1 εβδομάδα

Νέες δράσεις, νέα fitness trends και Navarino Challenge Talks!

Plastiras Lake Festival 2025

Πριν 1 εβδομάδα

ΚΑΡΔΙΤΣΑαπό 11/07 έως 13/07

Street Market by ARTistes στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου

Πριν 3 εβδομάδες

ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 09/04 έως 13/04

Career Path Youth στις 10 Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας

Πριν 3 εβδομάδες

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ10/04

Flea Market 2025

Πριν 3 εβδομάδες

ΔΕΘ - HELEXPOαπό 12/04 έως 13/04

Primer Music Festival: Έρχεται 6 & 7 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ

Πριν 3 εβδομάδες

Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/09

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.