E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια

Είχε πέσει σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/4/2019 | 11:19

Μια γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι σε ένα τροχαίο το 1991 και είχε έκτοτε παραμείνει σε κώμα, ξύπνησε μετά από 27 χρόνια, μια περίπτωση που έχει κάτι από ιατρικό θαύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μουνίρα Αμντουλά, η οποία ήταν 32 ετών την εποχή που έπεσε σε κώμα, ήταν επιβάτης σε ένα αυτοκίνητο που πήγαινε να πάρει το γιo της από το σχολείο και το οποίο είχε συγκρουστεί με ένα λεωφορείο. Ο τετράχρονος γιος της Ομάρ, που καθόταν μαζί της στο πίσω κάθισμα, δεν είχε πάθει τίποτε από τη σύγκρουση, καθώς η γυναίκα τον προστάτευσε με το σώμα της, αλλά η ίδια είχε τραυματισθεί πολύ σοβαρά.

Όμως, πέρυσι, όπως έγινε τώρα γνωστό, σύμφωνα με το BBC, ανέκτησε τη συνείδηση της σε ένα γερμανικό νοσοκομείο μετά από πολυετή θεραπεία. «Ποτέ δεν είχα εγκαταλείψει την ελπίδα γι’ αυτήν, επειδή πάντα είχα ένα προαίσθημα ότι μια μέρα θα ξυπνούσε», δήλωσε ο γιoς της, ο οποίος και αποκάλυψε το ξύπνημα της μητέρας του, γιατί, όπως είπε, «θέλω να πω στους ανθρώπους να μην χάνουν την ελπίδα τους για τους αγαπημένους τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς, ακόμη κι αν φαίνονται σε αυτή την κατάσταση».

Η γυναίκα είχε μετά το ατύχημα μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου διαγνώσθηκε σε φυτική κατάσταση, καθώς δεν είχε καθόλου συνειδητές αντιδράσεις, αν και ένιωθε κάποιο πόνο. Μετά επέστρεψε στην πατρίδα της, στην πόλη Αλ Αΐν στα σύνορα με το Ομάν, και για χρόνια πέρασε από διάφορες κλινικές, τρεφόμενη με ορό, ενώ της έκαναν φυσιοθεραπεία για να μην ατροφήσουν τελείως οι μύες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από οικονομική ενίσχυση που πήρε η οικογένεια από την κυβέρνηση στο Αμπού Ντάμπι, μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις και σε φαρμακοθεραπεία. Τελικά, μετά από ένα χρόνο, άρχισε ξαφνικά να ανταποκρίνεται στην ομιλία του γιου της. Αρχικά έκανε παράξενους ήχους και μετά από τρεις μέρες τον φώναξε με το όνομα του.

«Ήταν αυτή! Έλεγε το όνομα μου, πέταξα από τη χαρά μου. Για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή και το όνομα μου ήταν η πρώτη λέξη που είπε», δήλωσε ο Ομάρ.

Σιγά-σιγά η γυναίκα ανταποκρινόταν ολοένα περισσότερο και μπορεί πλέον να κάνει κάποιες μικρές συζητήσεις. Επέστρεψε στο Αμπού Ντάμπι για περισσότερη φυσιοθεραπεία και θεραπεία αποκατάστασης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε Γερμανός μέσα στο σπίτι του

Σήμερα

Ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Μις Υφήλιος: Στην εντατική η Μις Τζαμάικα μετά την πτώση της από τη σκηνή ‑ Δεν τα πάει καλά

Σήμερα

Παραμένει στην εντατική με τραύματα στα πόδια και στο πρόσωπο

Πένθος στο NBA: Πέθανε ο Ρόντνεϊ Ρότζερς

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε το NBA, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ρόντνεϊ Ρότζερς.

Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής ‑ Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Σήμερα

Με δυσκολία συνεχίζεται η αποκατάσταση την ώρα που από τη Δευτέρα νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη Δυτική Ελλάδα

Τραγικός θάνατος 64χρονης: Της επιτέθηκε ελάφι που φρόντιζε επί χρόνια

Σήμερα

Η γυναίκα ήταν γνωστή φιλόζωος και διατηρούσε στη φάρμα της πολλά ελάφια

ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από την γρίπη των πτηνών

Σήμερα

Ο ασθενής, που περιγράφτηκε ως «ηλικιωμένο πρόσωπο με υποκείμενα νοσήματα», είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στην αρχή του μήνα, ανέφερε προχθές Παρασκευή το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Σήμερα

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Σικάγο: Πυροβολισμοί στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου – Ένας 14χρονος νεκρός, αρκετοί τραυματίες

Σήμερα

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό ισχυριζόμενος ότι σημειώθηκαν μαζικά εγκλήματα και ταραχές

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.