E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια

Είχε πέσει σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/4/2019 | 11:19

Μια γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι σε ένα τροχαίο το 1991 και είχε έκτοτε παραμείνει σε κώμα, ξύπνησε μετά από 27 χρόνια, μια περίπτωση που έχει κάτι από ιατρικό θαύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μουνίρα Αμντουλά, η οποία ήταν 32 ετών την εποχή που έπεσε σε κώμα, ήταν επιβάτης σε ένα αυτοκίνητο που πήγαινε να πάρει το γιo της από το σχολείο και το οποίο είχε συγκρουστεί με ένα λεωφορείο. Ο τετράχρονος γιος της Ομάρ, που καθόταν μαζί της στο πίσω κάθισμα, δεν είχε πάθει τίποτε από τη σύγκρουση, καθώς η γυναίκα τον προστάτευσε με το σώμα της, αλλά η ίδια είχε τραυματισθεί πολύ σοβαρά.

Όμως, πέρυσι, όπως έγινε τώρα γνωστό, σύμφωνα με το BBC, ανέκτησε τη συνείδηση της σε ένα γερμανικό νοσοκομείο μετά από πολυετή θεραπεία. «Ποτέ δεν είχα εγκαταλείψει την ελπίδα γι’ αυτήν, επειδή πάντα είχα ένα προαίσθημα ότι μια μέρα θα ξυπνούσε», δήλωσε ο γιoς της, ο οποίος και αποκάλυψε το ξύπνημα της μητέρας του, γιατί, όπως είπε, «θέλω να πω στους ανθρώπους να μην χάνουν την ελπίδα τους για τους αγαπημένους τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς, ακόμη κι αν φαίνονται σε αυτή την κατάσταση».

Η γυναίκα είχε μετά το ατύχημα μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου διαγνώσθηκε σε φυτική κατάσταση, καθώς δεν είχε καθόλου συνειδητές αντιδράσεις, αν και ένιωθε κάποιο πόνο. Μετά επέστρεψε στην πατρίδα της, στην πόλη Αλ Αΐν στα σύνορα με το Ομάν, και για χρόνια πέρασε από διάφορες κλινικές, τρεφόμενη με ορό, ενώ της έκαναν φυσιοθεραπεία για να μην ατροφήσουν τελείως οι μύες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από οικονομική ενίσχυση που πήρε η οικογένεια από την κυβέρνηση στο Αμπού Ντάμπι, μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις και σε φαρμακοθεραπεία. Τελικά, μετά από ένα χρόνο, άρχισε ξαφνικά να ανταποκρίνεται στην ομιλία του γιου της. Αρχικά έκανε παράξενους ήχους και μετά από τρεις μέρες τον φώναξε με το όνομα του.

«Ήταν αυτή! Έλεγε το όνομα μου, πέταξα από τη χαρά μου. Για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή και το όνομα μου ήταν η πρώτη λέξη που είπε», δήλωσε ο Ομάρ.

Σιγά-σιγά η γυναίκα ανταποκρινόταν ολοένα περισσότερο και μπορεί πλέον να κάνει κάποιες μικρές συζητήσεις. Επέστρεψε στο Αμπού Ντάμπι για περισσότερη φυσιοθεραπεία και θεραπεία αποκατάστασης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Πριν 11 ώρες

Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Πριν 11 ώρες

Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Πριν 11 ώρες

«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πριν 11 ώρες

Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Πριν 11 ώρες

Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Πριν 11 ώρες

Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Χτες

Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα

Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα

Χτες

Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Χτες

Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.