E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραγωδία στη Μόσχα: Επιβάτες της business class εγκλώβισαν εκείνους της οικονομικής

Κουβαλώντας τις χειραποσκευές τους έκλεισαν τον διάδρομο

Τραγωδία στη Μόσχα: Επιβάτες της business class εγκλώβισαν εκείνους της οικονομικής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/5/2019 | 22:10

Δραματικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες του αεροσκάφους της Aeroflot στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο αεροπλάνο, με αυτόπτες μάρτυρες να αποκαλύπτουν πως, όσοι κάθονταν στην business class, εμπόδισαν να εξέλθουν αυτοί που είχαν εισιτήριο οικονομικής θέσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροσκάφος έγινε παγίδα θανάτου για τους περισσότερους από τους μισούς επιβάτες της μοιραίας πτήσης Sukhoi Superjet-100 Aeroflot, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη ρωσικά ΜΜΕ.

Βλέποντας τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, την ώρα που οι επιβάτες εκκένωναν το αεροσκάφος, εκτυλίχθηκαν στιγμές τρέλας. Πολλοί επιβάτες άρχισαν να απομακρύνονται από το αεροσκάφος παίρνοντας μαζί τα υπάρχοντά τους.

Στα αεροσκάφη Aeroflot της πτήσης SU 1492 υπήρχαν συνολικά δώδεκα θέσεις στην business class και 75 στην οικονομική θέση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένοι επιβάτες άρχισαν να πανικοβάλλονται και σηκώθηκαν από το κάθισμά τους παίρνοντας μαζί τις χειραποσκευές τους με αποτέλεσμα να κλείσουν τον κεντρικό διάδρομο. Το γεγονός αυτό έκανε πιο δύσκολη την εκκένωση με αποτέλεσμα οι επιβάτες των πίσω θέσεων να καθυστερήσουν να εξέλθουν του αεροσκάφους και πολλοί από αυτούς να βρουν το θάνατο, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο «24tv».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαράντα ένας άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, ανάμεσά τους δύο παιδιά κι ένα μέλος του πληρώματος.

Σήμερα ο πιλότος του αεροσκάφους της Aeroflot δήλωσε ότι η αιτία για την τραγωδία ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες. Μολονότι οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Ντένις Εβντοκίμοφ δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ πως ένας κεραυνός χτύπησε το Soukhoi Superjet 100, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τη λειτουργία κάποιων οργάνων του και να χρειαστεί να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αίτια της τραγωδίας

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, υπάρχουν τρεις θεωρίες, όπως υποστηρίζουν Ρώσοι αξιωματούχοι: οι άσχημες καιρικές συνθήκες, η μηχανική βλάβη και οι πιλότοι χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία.

Τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί και εξετάζονται από εμπειρογνώμονες. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ρωσίας έσπευσε να προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να καθηλώσουν στο έδαφος το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Ρωσίδας αεροσυνοδού που άρπαζε από τον γιακά τους επιβάτες στην προσπάθειά της να τους βγάλει γρήγορα έξω.

«Όταν το αεροπλάνο σταμάτησε άρχισε αμέσως η εκκένωση. Η φωτιά ήταν ορατή. Όλοι φώναζαν ότι πήραμε φωτιά, αλλά δεν υπήρχε φωτιά μέσα στην καμπίνα εκείνη τη στιγμή. Χτύπησα την πόρτα με το πόδι μου και έσπρωξα προς τα έξω τους επιβάτες για να μην επιβραδύνουν την εκκένωση. Για να κάνουν γρήγορα τους τράβαγα από τον γιακά», υποστηρίζει η 34χρονη ηρωίδα αεροσυνοδός Τατιάνα Κασατκίνα και προσθέτει:

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Ο καπνός ήταν ήδη μαύρος. Οι τελευταίοι σέρνονταν για να βγουν έξω. Όλοι είχαν πεταχτεί από τις θέσεις τους και προχωρούσαν μπροστά παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο κινούνταν ακόμα με ταχύτητα. Είδα την πρώτη γυναίκα να τηλεφωνεί σε κάποιον και να λέει «πήραμε φωτιά, πέφτουμε».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.