E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το σκεπτικό των δικαστών στην απόρριψη της άδειας Κουφοντίνα

«Είναι αμετανόητος»

Το σκεπτικό των δικαστών στην απόρριψη της άδειας Κουφοντίνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/5/2019 | 19:18

Στη στάση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται «αμετανόητος» στηρίζεται το σκεπτικό των δικαστών που απέρριψαν το αίτημα του «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δικαστές - παρά το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι υποστηρικτές του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

(απεργία πείνας του ιδίου, απειλές κατά της ζωής των δικαστών από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, καταστροφές καταστημάτων στη Βουκουρεστίου με αίτημα την χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα) - παρέμειναν αμετακίνητοι στην άποψή τους.

Χαρακτηρίζουν τον τρομοκράτη της 17Ν ως «αμετανόητο» και ακόμα και σήμερα επικίνδυνο να κάνει πάλι τα ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προβληματισμός για την στάση της Ξ. Δημητρίου

Η απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα - για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες- έγινε αφορμή να στοχοποιηθούν εκ νέου από τον ίδιο, ο οποίος τους χαρακτήρισε «πρωτοδίκες του εμφυλίου».

Παράλληλα, αντιδράσεις και ερωτήματα έχει προκαλέσει στους δικαστικούς κύκλους η ενέργεια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ζητήσει το βούλευμα προκειμένου να το μελετήσει. Σε περίπτωση που διαφωνεί, μπορεί να ασκήσει αναίρεση. Η κίνηση της κας Δημητρίου εκλαμβάνεται ως «άδειασμα» στους δικαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σκεπτικό των δικαστών

«Δεν είναι πρόθυμος, σημειώνεται στο βούλευμα για τον Δημ. Κουφοντίνα, να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

«Οι δηλώσεις «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων» και «η ένοπλη δράση δείχνει το δρόμο για την κλιμάκωση του κοινωνικού και του πολιτικού αγώνα», οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη, δοθέντος ότι δεν αποτελούν απλά μία ιδεολογική τοποθέτηση του εν λόγω καταδίκου, ούτε μία αυθόρμητη αντίδρασή του υπό ορισμένες συνθήκες συναισθηματικής πίεσης. Ενδεικτικό δε στοιχείο της προσωπικότητας του εν λόγω καταδίκου είναι η παντελής και απολύτως συνειδητή έλλειψη οποιασδήποτε μεταμέλειας για τις άδικες πράξεις τις οποίες τέλεσε και τις οποίες εξακολουθεί να θεωρεί ως πολικά εγκλήματα, θέτοντας τον εαυτό του σε θέση ήρωα-πολιτικού κρατουμένου"» αναφέρουν οι δικαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της απόφασης τους οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, τονίζουν πως ο Κουφοντίνας «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως «αίμα». Οι δικαστές επικαλούνται και την τελευταία ανάρτηση ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα που είχε εξαπολύσει απειλές και κατά της ίδιας της ζωής τους.

Επιμένει στην απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους καθώς έχει κηρύξει απεργία πείνας δήλωσε μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος του ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας και δεν θα δέχεται στο εξής ιατρικές υπηρεσίες.

Στο θέμα του ιατρικού του φακέλου άλλωστε, εκτιμάται, ότι θα στηριχθεί και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης απόρριψης του αιτήματος του αρχιεκτελεστή για νέα άδεια. Η απόφαση της Εισαγγελέως μπορεί να εκδοθεί, εκτός απροόπτου,και σήμερα.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που, μέσω Facebook, προέτρεπε σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος ηγούμενου

Ελλάδα Σήμερα

Ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Ελλάδα Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Ελλάδα Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Ελλάδα Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Ελλάδα Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Ελλάδα Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Ελλάδα Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Ελλάδα Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.