E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αισιόδοξα μηνύματα για την 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από σφαίρα

Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων

Αισιόδοξα μηνύματα για την 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από σφαίρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 11/5/2019 | 08:15

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θετική κρίνεται η εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα της κατάστασης της υγείας της 8χρονης Αλεξίας. Το νεαρό κοριτσάκι νοσηλεύεται για 13η ημέρα διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα με σφαίρα πολυβόλου όπλου.

Οι θεράποντες ιατροί χαρακτήριζαν χθες (10/5) την υγεία της βελτιωμένη και δήλωναν ότι εκτός απροόπτου θα επιχειρηθεί τα επόμενα 24ωρα η πλήρης αποσωλήνωσή της.

Η 8χρονη, η οποία παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη, φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε θετικά στην προσπάθεια των γιατρών να την ξυπνήσουν και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου η μικρή ασθενής κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής: «Η ασθενής Α.Σ. παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αλλά θα παραμείνει στην εντατική μονάδα νοσηλείας παρακολουθούμενη. Η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή».

Υπενθυμίζεται ότι η 8χρονη διακομίστηκε από τη Θήβα στο «Αγλαΐα Κυριακού» ανήμερα το Πάσχα σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Η μικρή Αλεξία υποβλήθηκε σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας και σε αφαίρεση βολίδας. Αμέσως μετά εισήλθε στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου παραμένει διασωληνωμένη. Οι θεράποντες ιατροί εξαρχής χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας της κρίσιμη. Τα πρώτα μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας εκφράστηκαν από τους γιατρούς την περασμένη Δευτέρα, καθώς έβλεπαν την κατάσταση της υγείας της 8χρονης να παραμένει σταθερή για αρκετά 24ωρα.

Οι γονείς της μικρής, που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της, μίλησαν χθες με συγκίνηση στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο νοσοκομείο, περιγράφοντας πώς η 8χρονη άνοιξε τα μάτια της και έσφιξε το χέρι της μητέρας της, κάτι που η ίδια ερμήνευσε ως ανταπόκριση σε όσα της έλεγε. Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την κατάσταση υγείας του παιδιού τους έγιναν δεκτά με ανακούφιση έπειτα από την πολυήμερη αγωνία και αβεβαιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας τής μικρής ζήτησε για άλλη μία φορά να μεταφερθεί το μήνυμα-έκκληση προς όλους τους αρμοδίους να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του νόμου για τις μπαλοθιές. Οπως είπε, ευελπιστεί το μήνυμα αυτό να βρει ανταπόκριση, ώστε κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε ο ίδιος.

Ο τραυματισμός της 8χρονης επανέφερε με τον πλέον δραματικό τρόπο στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αντιμετώπιση των άσκοπων πυροβολισμών, που όχι λίγες φορές στο παρελθόν είχαν τραγική κατάληξη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στη Λευκάδα με το drone ‑ Τι εξετάζουν οι Αρχές

Πριν 11 ώρες

Ένα drone που βρέθηκε στα ανοιχτά της Βασιλικής από ψαράδες έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές της Λευκάδας

Φόβοι ότι το 2027 θα είναι η πιο καυτή χρονιά στα χρονικά λόγω Ελ Νίνιο

Πριν 11 ώρες

Προειδοποίηση για «ισχυρής έντασης» επεισόδιο Ελ Νίνιο

Στο «κόκκινο» ξανά ΗΠΑ και Ιράν – «Η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ» λέει ο Τραμπ

Πριν 11 ώρες

Αμερικανικά πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ και νέες αλληλοκατηγορίες με την Τεχεράνη δοκιμάζουν την εύθραυστη συμφωνία

Τι αλλάζει από σήμερα στο Instagram: Η νέα ρύθμιση που θα δούμε στα DMs μας

Πριν 11 ώρες

Η ρύθμιση που έχει ήδη «σηκώσει» αντιδράσεις

Συναγερμός στην Αργεντινή: Φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

Πριν 11 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ελέγχους

«Ο παράδεισος κέρδισε έναν άγγελο»: Το σπαρακτικό μήνυμα της αδερφής του Νικήτα μετά την κηδεία

Πριν 11 ώρες

«Καλό ταξίδι στο φως ζωή μου, που έφυγες και με άφησες εδώ μόνη μου» έγραψε επίσης η νεαρή σε ανάρτησή της στο Facebook.

Τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 12χρονος που νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού

Πριν 11 ώρες

Μετά από πολύωρα χειρουργεία, μάχη για τη ζωή του δίνει στη ΜΕΘ ο 12χρονος που είχε τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο.

Δύο Αυστραλές, σύζυγοι τζιχαντιστών, κατηγορούνται για κράτηση σκλάβας στη Συρία

Πριν 11 ώρες

Επέστρεψαν στην Αυστραλία μετά από δέκα χρόνια σε συριακό καταυλισμό-φυλακή.

Χανταϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ‑ Τα συμπτώματα

Πριν 11 ώρες

Συνολικά πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν προκαλέσει συναγερμό ενώ τρείς άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους

Επέλαση αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές

Πριν 11 ώρες

Να πλύνεις το αυτοκίνητό σου ή όχι;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.