E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μειώνονται από τις 15 Μαΐου οι χρεώσεις τηλεφωνικών κλήσεων εντός Ε.Ε.

Η απόφαση που λήφθηκε αφορά μόνο τους οικιακούς καταναλωτές και δεν ισχύει για τους εταιρικούς πελάτες

Μειώνονται από τις 15 Μαΐου οι χρεώσεις τηλεφωνικών κλήσεων εντός Ε.Ε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 11/5/2019 | 18:27

Μεγάλη μείωση των χρεώσεων για διεθνείς κλήσεις εντός της Ε.Ε. μπαίνει σε εφαρμογή από 15 Μαΐου 2019. Οι πάροχοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν νέες και πολύ χαμηλότερες χρεώσεις για κλήσεις που κάνουν οι οικιακοί καταναλωτές προς άλλες χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, βάσει της νομοθεσίας που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο, κάθε διεθνής κλήση, είτε μέσω κινητού είτε μέσω σταθερού τηλεφώνου προς άλλη χώρα εντός της Ε.Ε., θα έχει πλαφόν χρέωσης 0,19 ευρώ ανά λεπτό της ώρας. Επίσης, κάθε μήνυμα μέσω κινητού (SMS) θα κοστίζει όχι περισσότερο από 0,06 ευρώ. Στις χρεώσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται φόροι (ΦΠΑ κ.λπ.).

To μέτρο επιβλήθηκε έπειτα από μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. (η Ελλάδα δεν συμπεριελήφθη) και στην οποία αποδείχθηκε ότι οι διευρωπαϊκές κλήσεις είχαν πολλαπλάσιο κόστος έναντι των εθνικών κλήσεων. Η απόφαση που λήφθηκε αφορά μόνο τους οικιακούς καταναλωτές και δεν ισχύει για τους εταιρικούς πελάτες. Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκριναν ότι οι εταιρικοί πελάτες διαθέτουν σημαντική διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για να πετυχαίνουν πιθανώς και καλύτερες χρεώσεις.

Στην Ελλάδα η απόφαση αυτή ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται. Τα στελέχη των εταιρειών κινητής αναφέρουν, ότι οι υψηλές χρεώσεις είναι μόνον ονομαστικές και ότι το 95% των πελατών τους αγοράζει πακέτα φωνής και μηνυμάτων που δεν εξαντλούνται σχεδόν ποτέ μέσα στον μήνα. .

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Χτες

Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Χτες

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Χτες

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Χτες

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Χτες

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Χτες

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.