E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βαρουφάκης: Η κρίση με έκανε διάσημο

Τι δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος σε νέα συνέντευξή του

Βαρουφάκης: Η κρίση με έκανε διάσημο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 15/1/2013 | 00:00

Ο Γιάννης Βαρουφάκης παραχωρώντας συνέντευξη στο περιοδικό "Ε" της Ελευθεροτυπίας μίλησε για την εργασία του και την αναγνωρισιμότητά του στη χειρότερη στιγμή της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Είναι δυστυχές ότι έγινα διάσημος λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Η αναγνωρισιμότητά μου είναι συνδεδεμένη ιστορικά με μια κατρακύλα", ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος και συνεχίζει: "Αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητά μου ούτε με τις δικές μου επιτυχίες ή αποτυχίες στον επιστημονικό τομέα".

Ο ίδιος τόνισε κάτι που είχε ξαναδηλώσει στο παρελθόν, όσον αφορά τις προβλέψεις για την οικονομική κρίση: "Σεισμολόγοι και οικονομολόγοι είναι εξίσου άχρηστοι στην πρόβλεψη. Μπορείς να προβλέψεις ότι θα γίνει σεισμός, όπως μπορείς να προβλέψεις ότι θα υπάρξει και οικονομική κρίση, αλλά το θέμα είναι να προβλέψεις πότε, πού και ποια θα είναι η ένταση, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα", αναφέρει και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει προβλεφθεί ούτε σεισμός ούτε οικονομική κρίση.

Επίσης ο ίδιος μίλησε και για τη γνωριμία του με τον Γιώργο Παπανδρέου: "Η ιστορία της σχέσης μου ξεκίνησε από κοινωνική σχέση στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όσο ήταν στο ΥΠΕΞ. Κάποια στιγμή όταν άρχισε να έχει βλέψεις προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συνδρομή μου, όπως έκανε και με πολλούς άλλους.Του εξήγησα ότι δεν μπορούσα να υποστηρίξω το ΠΑΣΟΚ, της εποχής εκείνης τουλάχιστον, ότι δεν θα το ψήφιζα, αλλά λόγω της φιλικής σχέσης δεν μπορούσα να αρνηθώ συμβουλές. Μου είπε ότι γι' αυτό με θέλει. Αυτή η ανοιχτοσύνη του Γιώργου σε ρίχνει, λες ότι εδώ υπάρχει ενδιαφέρον. Έτσι ξεκίνησα ως λογογράφος στην προεκλογική εκστρατεία του 2004 και λίγο πριν, στις συζητήσεις περί συμμετοχικής δημοκρατίας, η οποία με ενδιέφερε πολύ. Όπως αποδείχτηκε δεν ενδιέφερε εκείνον, ήταν απλώς ένα σύνθημα, ή τουλάχιστον δεν τον ενδιέφερε αρκετά ώστε να ασχοληθεί. Ο Γιώργος ενθουσιάζεται με μια ιδέα και μετά την ξεχνάει... Έχει ιδιαίτερη ανικανότητα στην οργάνωση της δουλειάς και των συνεργατών του. Για παράδειγμα ο Σημίτης δεν ήταν έτσι".

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Ποια ώρα αναμένεται να πέσει βροχή ενός μήνα στην Αττική

Σήμερα

Πού θα χιονίσει, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Γιατί μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του δράστη περί «αυτοάμυνας»

Σήμερα

Ο 44χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο Αγρίνιο θα απολογηθεί αύριο

Απρόθυμη η Αθήνα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης που στήνει ο Τραμπ

Σήμερα

Στο «όχι» κλίνουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πλην Όρμπαν

«Βόμβα» Δούκα στο ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική μας απέτυχε

Σήμερα

Ανησυχώ και για το κόμμα μας, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

Μαθητής γυμνασίου πήγε στο σχολείο με πιστόλι στη Ζάκυνθο

Σήμερα

Προσήχθη μαζί με τον πατέρα του

Ένας χρόνος Τραμπ: Τα 25 πράγματα που άλλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Σήμερα

Έναν χρόνο μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η εικόνα της Αμερικής και του κόσμου έχει αλλάξει δραματικά. To Politico συνόψισε τις 25 μεγάλες αλλαγές που έφερε η εκλογή του 47ου προέδρου των ΗΠΑ

Η Ευρώπη προτιμά τον σεβασμό, όχι τους νταήδες, λέει ο Μακρόν

Σήμερα

Παράθυρο για χρήση «εμπορικού μπαζούκα» κατά των ΗΠΑ

Λαβρόφ: Η Βρετανία, η μοναδική χώρα στον κόσμο που αυτοαποκαλείται «Μεγάλη»... πρέπει να σταματήσει αυτό

Σήμερα

Η προηγούμενη χώρα που αυτοαποκαλούνταν «μεγάλη» ήταν η «Μεγάλη Σοσιαλιστική Λαϊκή Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρία» υπό τον Μουάμαρ Καντάφι, είπε ο Λαβρόφ - «Όμως δεν υφίσταται πλέον»

Καμτσάτκα: Ρεκόρ 30ετίας ‑ Πάνω από 4 μέτρα χιόνι, «θάφτηκαν» ολόκληρες γειτονιές

Σήμερα

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό, καθώς έχουν κλείσει σχολεία και επιχειρήσεις και οι περισσότεροι αναγκάζονται να απέχουν από τις εργασίες τους.

Κλειστά τα σχολεία αύριο στην Αττική, με απόφαση της Περιφέρειας

Σήμερα

Ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι της Τετάρτης

Έρχονται νέες μειώσεις φόρων: Οι βασικές μεταρρυθμίσεις για το 2026

Σήμερα

«Η μεταρρυθμιστική πολιτική θα συνεχιστεί» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.