E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Καταδίκη των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο βασικός κατηγορούμενος τον σκότωσε χτυπώντας τον με πυροσβεστήρα

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Καταδίκη των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/6/2019 | 14:07

«Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο Π.Μ (σ.σ. πρόκειται για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης απαγωγής του Μ. Παπαγεωργίου) με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειες του κατηγορουμένου δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ανέφερε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της απαγωγής και εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (δεύτερος βαθμός), ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης Π.Μ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας. Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε ενοχή για τρεις ακόμη κατηγορούμενους της υπόθεσης για επί μέρους πράξεις, ενώ δεν απέκλεισε να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων και σε βάρος άλλων προσώπων.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, καθώς όπως ανέφερε, ήταν εκείνος που έδωσε το τελικό χτύπημα στον αδικοχαμένο νεαρό, τον Αύγουστο του 2012.

Η εισαγγελέας είπε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της πως ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης: «Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη (μητέρα του Μάριου) εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε: «Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον βασικό κατηγορούμενο Π.Μ, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: Ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει τον χρόνιο σχεδιασμό; Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει έναν πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά».

Κατά την εισαγγελέα ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Τα σχέδιά του, όμως, αυτά απέτυχαν σύμφωνα με την εισαγγελέα καθώς ο κατηγορούμενος «δεν υπολόγισε την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι». Να σημειωθεί πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος για την απαγωγή και εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, σήμερα, στο δικαστήριο και μετά την αγόρευση της εισαγγελέως προσκομίστηκε σημαντικό έγγραφο το οποίο προέρχεται από πρώην συγκρατούμενη της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου.

Στο έγγραφο αυτό, η πρώην κρατούμενη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του Π. Μ της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαϊας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με ήρωα τον Μοναστηρλή στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου, 5‑4 τον Ατρόμητο

Χτες

Ο 21χρονος Δημήτρης Μοναστηρλής απέκρουσε στην τελευταία εκτέλεση του Καραμάνη

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Χτες

Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Χτες

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Μαθητής Γυμνασίου έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Χτες

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το νεαρό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Χτες

Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Ο Αρης 2‑0 τον Παναιτωλικό και παίζει με Παναθηναϊκό στους 8 του Κυπέλλου

Χτες

Με δύο γκολ των Μορόν, Ράσιτς από το πρώτο ημίχρονο ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο μονό προημιτελικό Κυπέλλου

Νεκρός 17χρονος στις Σέρρες μετά από καβγά για μια κοπέλα, συνελήφθη 16χρονος

Χτες

Ένα χτύπημα με αγκώνα στο κεφάλι του 17χρονου φέρεται να ήταν το μοιραίο

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Χτες

Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χτες

Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Χτες

Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Χτες

Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.