E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανελκύστηκε το πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη

Δύτες συνεχίζουν να ερευνούν το σκάφος ελπίζοντας να εντοπίσουν τα πτώματα των τελευταίων αγνοουμένων

Ανελκύστηκε το πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/6/2019 | 17:26

Δεκατρείς ημέρες μετά το ναυάγιο στη Βουδαπέστη ενός πλοίου αναψυχής που μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, οι Ούγγροι διασώστες κατάφεραν σήμερα να ανελκύσουν το ναυαγισμένο πλοίο, ένα αποφασιστικό στάδιο προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι περιστάσεις της τραγωδίας που προκάλεσε 28 νεκρούς και αγνοούμενους.

Η ανέλκυση του πλοίου Sirene, που είχε καθυστερήσει μέχρι τώρα λόγω της ασυνήθιστα υψηλής στάθμης του Δούναβη, κατέστη δυνατή στη διάρκεια του πρωινού με τη βοήθεια ενός τεράστιου πλωτού γερανού μπροστά στις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκαρφαλώνοντας στο σκάφος όταν αυτό έφθασε στο επίπεδο της επιφάνειας, διασώστες ανέσυραν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που μέχρι σήμερα ήταν αγνοούμενοι. Από το ναυάγιο, που σημειώθηκε τη νύχτα της 29ης Μαΐου, διασώθηκαν μόνο επτά άνθρωποι.

Ούγγροι και Νοτιοκορεάτες δύτες συνεχίζουν να ερευνούν το σκάφος με την ελπίδα να εντοπίσουν τα πτώματα των τεσσάρων τελευταίων αγνοουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Sirene, ένα πλοίο αναψυχής μήκους 26 μέτρων, βυθίστηκε κοντά στη γέφυρα Μαργκερίτ, στο κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας, με 35 επιβαίνοντες. Βυθίστηκε σε επτά δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουσή του με το Viking Sigyn, ένα πλοίο για κρουαζιέρες σε ποταμούς, μήκους 135 μέτρων. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 26 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και τα δύο μέλη του ουγγρικού πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τραγωδία αυτή, η πιο φονική που σημειώνεται στον Δούναβη τα τελευταία χρόνια, σημάδεψε την Ουγγαρία, αλλά και τη Νότια Κορέα, μια χώρα ήδη τραυματισμένη από το ναυάγιο, τον Απρίλιο του 2014, ανοικτά των ακτών της, του πορθμείου Sewol, που είχε προκαλέσει 304 θανάτους, στην πλειονότητά τους μαθητών Λυκείου.

Μέσα σε συνθήκες που καθιστούν πολύ δύσκολες τα ισχυρά ρεύματα, οι Ούγγροι και οι Νοτιοκορεάτες δύτες είχαν καταφέρει μέχρι τη Δευτέρα να ανασύρουν 20 πτώματα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Σήμερα

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Σήμερα

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.