E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κωνσταντινούπολη: Η επόμενη μέρα της νίκης Ιμάμογλου

Ο ενθουσιασμός είναι λιγότερο έντονος στα μέσα ενημέρωσης

Κωνσταντινούπολη: Η επόμενη μέρα της νίκης Ιμάμογλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/6/2019 | 13:35

Μία νέα ημέρα ξημέρωσε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μετά τη νύχτα πανηγυρισμών για τη σαρωτική νίκη της αντιπολίτευσης επί του υποψηφίου του προέδρου Ταγίπ Εντογάν στις δημοτικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα προπύργια της αντιπολίτευσης, όπως το Μπεσίκτας στην ευρωπαϊκή όχθη της πόλης ή το Καντίκιοϊ στην ασιατική, οι Κωνσταντινουπολίτες γιόρτασαν μέχρι αργά μέσα στη νύχτα, κρατώντας σημαίες, χορεύοντας ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πίνοντας μπύρες «στην υγειά του Ταγίπ».

Σχεδόν άγνωστος μέχρι πριν από μερικούς μήνες, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έκανε ηχηρή είσοδο στην εθνική πολιτική σκηνή επαναλαμβάνοντας χθες Κυριακή τη νίκη του, που είχε ακυρωθεί τρεις μήνες νωρίτερα, επί ενός κορυφαίου στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μάλιστα, ενώ μόνο 13.000 ψήφοι χώριζαν τους δύο υποψηφίους στην πρώτη ψηφοφορία τον Μάρτιο, η οποία ακυρώθηκε έπειτα από προσφυγή του κυβερνώντος κόμματος AKP, ο Ιμάμογλου κέρδισε χθες τον Γιλντιρίμ με διαφορά σχεδόν 800.000 ψήφων, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν ήταν σωστό να ξαναγίνουν οι εκλογές, όμως το γεγονός ότι υπήρξε τελικά τέτοια διαφορά ψήφων είναι κάτι καλό για την Κωνσταντινούπολη» εκτιμά ο Σερβάν Σοϊντάν.

Ο ενθουσιασμός είναι λιγότερο έντονος στα μέσα ενημέρωσης, τα περισσότερα από τα οποία ελέγχονται από την εξουσία. «Η Κωνσταντινούπολη ψήφισε» ήταν ο λιτός τίτλος πολλών εφημερίδων. Η φιλοκυβερνητική Sabah γράφει «η δημοκρατία νίκησε».

Αναλυτές εκτιμούν πως, ζητώντας την επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν και το κόμμα του έκαναν λάθος υπολογισμό, καθώς ο Ιμάμογλου φάνηκε πως ήταν το θύμα των κινήσεών τους και καθίσταται πλέον πολιτική προσωπικότητα πρώτης γραμμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «μαζική νίκη» του Ιμάμογλου «είναι ένα μάθημα δημοκρατίας: οι άνθρωποι θέλουν τα δικαιώματά τους να γίνονται σεβαστά», υπογραμμίζει σε μήνυμά του στο Twitter ο Μαρκ Πιερίνι, αναλυτής στο Carnegie Europe και πρώην πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα.

Αντιμέτωπος μ' ένα σαφέστατο αποτέλεσμα -54% των ψήφων υπέρ του Ιμάμογλου-, ο πρόεδρος Ερντογάν συνεχάρη χθες, Κυριακή, το βράδυ τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Το κόμμα του, το AKP, παραμένει το δημοφιλέστερο σε εθνική κλίμακα. Βρίσκεται όμως αντιμέτωπο με τις οικονομικές δυσχέρειες που πλήττουν αυτή τη στιγμή την Τουρκία, με πληθωρισμό στο 20%, εξασθένηση της τουρκικής λίρας και αυξημένη ανεργία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Σήμερα

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Σήμερα

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Σήμερα

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Σήμερα

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.