E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φτιάξε homemade δίχρωμη panacotta raspberry

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Φτιάξε homemade δίχρωμη panacotta raspberry
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Melisoula ετοίμασε μια συνταγή που θα λάτρευε και ένας Ιταλός! Η πλούσια κρέμα πανακότας στη βάση έγινε αυτή τη φορά με κρέμα γάλακτος, όπως την κάνουν παραδοσιακά στην Ιταλία και από πάνω μια στρώση με ζελέ από raspberries σε έντονο ροζ χρώμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

YΛΙΚΑ

Για το ζελέ

500 γρ. κατεψυγμένα raspberries

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

30 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την πανακότα

250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

125 ml φρέσκο γάλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

50 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές σούπας σιρόπι από raspberries (απ΄ αυτό που θα φτιάξουμε για το ζελέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αφού ξεπαγώσουν τα raspberries τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα περνάμε από ψιλή σήτα και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφού αφαιρέσουμε 2 κουταλιές σούπας (τις κρατάμε στην άκρη) προσθέτουμε τη βανίλια και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη , να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Και πάμε να φτιάξουμε την πανακότα.

Για την πανακότα: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς όμως να κοχλάσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές από το σιρόπι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την πανακότα σε ατομικά φορμάικα ή μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ..Αφού πήξει η πανακότα ρίχνουμε από πάνω από το ζελέ και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο .

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο – «Ανοίγει» 192 χώρες

Σήμερα

Το διαβατήριο που όλοι θα ήθελαν να έχουν

Tripadvisor 2026: Η ελληνική παραλία που κατατάσσεται στη 2η θέση με τις καλύτερες του κόσμου

Χτες

Στην 3η θέση των Travellers` Choice Awards - Best of the Best Beaches 2026 του Tripadvisor και πάλι ελληνική παραλία!

Ο πιο τοξικός τύπος ανθρώπου σε μια σχέση: Η προειδοποίηση μιας ψυχολόγου

Χτες

Πώς αναγνωρίζεις τον λεγόμενο «love bomber» πριν σε παγιδεύσει σε μια τοξική σχέση

Το απλό κόλπο για να μυρίζει το άρωμά σου από το πρωί μέχρι το βράδυ

Χτες

Πού πρέπει πραγματικά να βάζεις το άρωμα για να διαρκεί ώρες

Πώς να δείς περισσότερη γράμμωση στο σώμα σου μέσα σε 30 ημέρες

Χτες

Θέλεις πιο «σφιχτό» σώμα μέχρι τον επόμενο μήνα; Από πού να ξεκινήσεις

Το παραμυθένιο χωριό όπου γυρίστηκε η «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»

Χτες

Το χωριό της «Δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά» μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής – Δε θα πιστεύεις πόσο όμορφο είναι!

Καρκίνος παχέος εντέρου: Αυξάνεται ραγδαία στους κάτω των 40 – Τα πέντε «καμπανάκια» που πρέπει να προσέξετε

Χτες

Γιατρός επισημαίνει πέντε βασικά συμπτώματα που μπορεί να προειδοποιήσουν εγκαίρως

4 ελληνικά νησιά που είναι υπέροχα το φθινόπωρο

Χτες

Το φθινόπωρο στα ελληνικά νησιά έχει μια δική του μαγεία. Είναι πιο ήσυχο, πιο αληθινό, και ίσως… πιο όμορφο από ποτέ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.