E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η κίνηση της Apple που θα εκνευρίσει τον Τραμπ

Ποιος είδε τον Αμερικανό Πρόεδρο και δεν τον φοβήθηκε...

Η κίνηση της Apple που θα εκνευρίσει τον Τραμπ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/6/2019 | 14:48

Μπορεί οι ΗΠΑ και η Κίνα να βρίσκονται στο μέσον μιας σκληρής εμπορικής (και όχι μόνο) αντιπαράθεσης, όμως αυτό φαίνεται πως δεν εμπόδισε την αμερικανική Apple να αποφασίσει να συναρμολογήσει στην «κόκκινη» Κίνα και όχι στην πατρίδα της το νέο επιτραπέζιο υπολογιστή της Mac Pro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι αξιοσημείωτο ότι έως τώρα οι υπολογιστές αυτοί ήσαν το μοναδικό σημαντικό προϊόν που η εταιρεία συναρμολογούσε στις ΗΠΑ.

Μετά την αποκάλυψη που έκανε πρώτη η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», επικαλούμενη πηγές της, η εταιρεία σχολίασε ότι η συναρμολόγηση είναι απλώς ένα μόνο από τα πολλά βήματα στην όλη παραγωγική διαδικασία. Εκπρόσωπος της επεσήμανε ότι «όπως όλα τα προϊόντα μας, ο νέος Mac Pro σχεδιάζεται στην Καλιφόρνια, ενσωματώνοντας εξαρτήματα από αρκετές χώρες, μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ. Η τελική συναρμολόγηση είναι μόνο ένα μέρος στη διαδικασία κατασκευής».

Οι πωλήσεις του ακριβού Mac Pro (που έχει τιμή γύρω στα 6.000 δολάρια), κινούνται με βραδύ ρυθμό (η εταιρεία δεν αποκαλύπτει ακριβή στοιχεία πωλούμενων υπολογιστών) και συνεισφέρουν σχετικά λίγο στα κέρδη της Apple, η οποία δεν έχει ανανεώσει τον συγκεκριμένο υπολογιστή από το 2013. Ο πόλεμος Τραμπ-Σι έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Apple, καθώς η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας για προϊόντα της όπως το iPhone και η κινεζική αγορά συμβάλλει κατά 18% περίπου στα συνολικά έσοδα της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συναρμολόγηση του Mac Pro, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το πρακτορείο Ρόιτερς, γινόταν έως τώρα σε εργοστάσιο στο Τέξας και η μεταφορά της στην Κίνα, σίγουρα θα εκνευρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος το 2016 είχε ρητά δηλώσει κατά την προεκλογική εκστρατεία του: «Θα αναγκάσουμε την Apple να αρχίσει να φτιάχνει τους υπολογιστές της και άλλα πράγματα σε αυτή τη χώρα, αντί για άλλες χώρες».

Όπως με τις περισσότερες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, η Apple σχεδιάζει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ, όπου επίσης κατασκευάζει ορισμένα εξαρτήματα. Όμως σχεδόν πάντα η τελική συναρμολόγηση γίνεται σε άλλες χώρες όπως η Κίνα, όπου το εργατικό κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Η Apple συνήθως κλείνει συμφωνίες συναρμολόγησης με κινεζικές εταιρείες που διαθέτουν τεράστιες μονάδες με εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, οι οποίοι συναρμολογούν, δοκιμάζουν και συσκευάζουν τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας.

Καθώς οι πωλήσεις της διεθνώς επιβραδύνονται, πράγμα που έχει επίπτωση και στα κέρδη της (ήσαν κατά 16,4% μειωμένα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 έναντι του πρώτου τριμήνου του 2018), η Apple βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς από τη μία ο πρόεδρος Τραμπ την απειλεί, αλλά από την άλλη οι πολυάριθμοι μέτοχοι της γκρινιάζουν και θέλουν να ξαναδούν νέα αύξηση των εσόδων και των κερδών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.