E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θεσσαλονίκη: Πανικός και αίμα στην είσοδο εστιατορίου

Σοκαριστικό βίντεο

Θεσσαλονίκη: Πανικός και αίμα στην είσοδο εστιατορίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/7/2019 | 09:41

Πρωτοφανείς σκηνές βίας σημειώθηκαν έξω από εστιατόριο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην οδό Μοναστηρίου στην Θεσσαλονίκη, όταν νεαροί Αλγερινοί και Σύροι έστησαν ενέδρα σε Κινέζους επιχειρηματίες.

Η ομάδα των νεαρών αραβόφωνων προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα και κινητά τηλέφωνα από τους Κινέζους, οι οποίοι προέβαλαν αντίσταση και ακολούθησε συμπλοκή. Αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά βίντεο της voria.gr, η ομάδα των δραστών, έχοντας στην κατοχή της λοστούς που ξήλωσαν από το διπλανό εργοτάξιο του μετρό, στιλέτα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, εξαπέλυσαν άγρια επίθεση στους Κινέζους που προσπαθούσαν μάταια να προστατευθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους Ασιάτες επιχειρηματίες δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα από σιδηρολοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μείνει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα έχοντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο εκτυλίχθηκε για αρκετά λεπτά, στη διάρκεια των οποίων οι νεαροί Αλγερινοί και Σύροι δρούσαν ανεξέλεγκτα, μέχρι που έφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνοντας πέντε εξ αυτών. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν πέντε Κινέζοι, ο ένας εκ των οποίων φέρει βαριά τραύματα και συνεχίζει να νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο ΑΧΕΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αλλεπάλληλα τα επεισόδια στην περιοχή μας»

Οι κάτοικοι της περιοχής, στην οποία παρατηρείται έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα από αλλοδαπούς, αναφέρουν ότι το βίαιο περιστατικό της περασμένης Κυριακής αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η περιοχή οδεύει προς γκετοποίηση, λόγω της μαζικής παρουσίας ομάδων νεαρών Αράβων.

«Επιλέγουν να κάθονται σε συγκεκριμένα καταστήματα επί της Μοναστηρίου, που είναι τα στέκια τους. Λαμβάνουν συσσίτιο από ξένες ΜΚΟ που έρχονται στην περιοχή, ενώ συνεχώς επιχειρούν μικροκλοπές», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι μικροκλοπές από καταστήματα, τόσο Ελλήνων όσο και Κινέζων επιχειρηματιών είναι καθημερινό φαινόμενο. Το περιστατικό της περασμένης Κυριακής μάλιστα είχε επαναληφθεί προ 20ημέρου με μικρότερη ένταση, όταν και πάλι νεαροί μετανάστες επιτέθηκαν σε Κινέζους επιχειρηματίες για να τους πάρουν κινητά και χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκκληση στην κινεζική πρεσβεία

Η κινεζική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, που είναι και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα έχει γνώση του περιστατικού, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες της περιοχής που έχουν πέσει θύματα κλοπής είτε στα καταστήματα τους, είτε στον δρόμο.

Ωστόσο, η ελλιπής αστυνόμευση στην περιοχή έχει οδηγήσει σε έξαρση του φαινομένου της μικροεγκληματικότητας, ενώ το προχθεσινό περιστατικό βίας έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς υπάρχουν συνεχή περιστατικά που προμηνύουν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει προς το χειρότερο.

Ήδη μαζεύονται υπογραφές μεταξύ των Κινέζων επιχειρηματιών ώστε να αποσταλλούν στην κινεζική πρεσβεία της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην επίσημη ελληνική πολιτεία και να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.