E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι στόχοι ψηλά στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Τι θα γίνει μέσα στο επόμενο 6μηνο

Οι στόχοι ψηλά στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/7/2019 | 11:11

Με εισήγηση που κράτησε μόλις 14 λεπτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θέλει να εφαρμόσει λέγοντας πως «αλλάζουμε το μοντέλο διακυβέρνησης». Παράλληλα ζήτησε από τους υπουργούς να έχουν τους στόχους ψηλά και το κεφάλι χαμηλά ενώ περιέγραψε τις 12 προτεραιότητες των πολιτικών που θα εφαρμόσει η κυβέρνησή του.

Ξεκινώνας την εισήγησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου για τις οποίες είπε ότι «κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών. Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μας την έδωσαν απλόχερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα είπε ότι «τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τους Έλληνες κάτω από ένα κοινό όραμα. Από σήμερα αποδεικνύουμε ότι είμαστε έτοιμοι, η δουλειά έχει ξεκινήσει όπως έχετε διαπιστώσεις. Τα επόμενα υπουργικά θα γίνονται στο Μαξίμου. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται μόνο σε επίπεδα υπουργών καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι πλέον καθορισμένες. Καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο: αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης με στόχο την παραγωγή ορατού αποτελέσματος και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

«Η κοινωνία βλέπει ήδη τη διαφορετικότητα, εμπειρότεροι και νεώτεροι βρισκόμαστε δίπλα δίπλα στο ίδιο τραπέζι» σημείωσε και ευχαρίστησε τους υπουργούς «γιατί αποδεικνύετε ότι πάνω από τις επαγγελματικές απολαβές υπάρχει η πατρίδα. Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο αλλά και με τις εκκρεμότητες και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Μαζί και το πρόγραμμα Δράσης μέχρι το Δεκέμβριο αλλά και ένα έντυπο για προτάσεις και σκέψεις ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων».

«Η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή με διαγράμματα στόχους και συνεχή αξιολόγηση. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Τασούλα ως πρόεδρό της. Το τριήμερο 20-22 Ιουλίου θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και το βράδυ της 22ας Ιουλίου θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης. Πετύχαμε τον κεντρικό στόχο που ήταν η αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις, τελείωσε η λογική της ακραίας πόλωσης. Συγχαρητήρια για τον τρόπο που χειριστήκατε τις παραδόσεις παραλαβές, θα υψώσουμε γέφυρες και δεν θα σηκώσουμε τοίχους» λέει στην εισήγησή του ο Κ. Μητσοτάκης.

Με το τέλος της συνεδρίασης κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Εκεί θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Δείτε live εικόνα:

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Πριν 7 ώρες

Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Πριν 7 ώρες

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Πριν 7 ώρες

Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Πριν 7 ώρες

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.