E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις πληρωμές με κάρτες

Διαβάστε τι θα ισχύσει

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις πληρωμές με κάρτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/7/2019 | 14:06

Πληρωμές με κάρτες; Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζατε. Αλλαγές έρχονται στις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, σύμφωνα με νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ισχύσει από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας ορίζουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση του κωδικού (PIN) για την ολοκλήρωση ανέπαφων συναλλαγών, όταν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 14 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2).

Έτσι, θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων).

Οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας θα αφορούν τις εξής περιπτώσεις συναλλαγών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Ανέπαφες πληρωμές με κάρτα σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών των εμπόρων (POS). Θα απαιτείται από τον κάτοχο της κάρτας η χρήση του κωδικού (ΡΙΝ) για την ολοκλήρωση και των ανέπαφων συναλλαγών του, όταν αυτές υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό. Σήμερα, οι ανέπαφες συναλλαγές γίνονται μέχρι το ποσό των 25 ευρώ.

-Μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου». Θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου κάρτας, για τις ανάγκες της κάθε συναλλαγής του. Γι’ αυτό ο αποδέκτης των συναλλαγών με κάρτα (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ) θα πρέπει να συνεργαστεί έγκαιρα με τις επιχειρήσεις-πελάτες του για την χωρίς καθυστέρηση προσαρμογή των συστημάτων του στο νέο περιβάλλον ισχυρής ταυτοποίησης.

-Πάγιες εντολές (περιοδικές πληρωμές κατόπιν εξουσιοδότησης του πελάτη σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπόρων). Θα πρέπει και στην περίπτωση αυτή η επιχείρηση που αποδέχεται στην πλατφόρμα της περιοδικές πληρωμές με κάρτα πληρωμών, να εξασφαλίζει την ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της και της συναλλαγής του.

Οι τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχουν ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για να ανταποκριθούν έγκαιρα στις παραπάνω νέες υποχρεωτικές ρυθμίσεις. Οι πελάτες-επιχειρήσεις των τραπεζών θα λάβουν τη σχετική λεπτομερέστερη ενημέρωση και περαιτέρω πληροφορίες από τις τράπεζες συνεργασίας τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Χτες

Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Χτες

«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Χτες

Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Χτες

Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα

Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί

Χτες

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.