E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Μετά από έξι χρόνια στις φυλακές

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/7/2019 | 14:55

Ο νεαρός, Νίκος Ρωμανός που έγινε γνωστός από την στενή φιλία που τον συνέδεε με τον επίσης νεαρό Αλέξη Γρηγορόπουλο, καθώς ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας του τελευταίου στα Εξάρχεια, αποφυλακίστηκε όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με βάση την προηγηθείσα απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία του αναγνωρίζε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Η αρεοπαγιτική απόφαση αυτή άνοιξε το δρόμο να αποφυλακιστεί. Καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικό με βάση τη διαγωγή του στις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα αν αυτό το ελαφρυντικό, που χρειάστηκε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να του χορηγηθεί, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο Αθηνών, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού, «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Ιστορικό

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση) και ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» του ήταν το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Στην απόφαση της 26ης Μαρτίου του 2018 το Εφετείο Αθηνών δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Άρειος Πάγος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας ότι κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου απολυτήριο Λυκείου.

Μετά και ενώ ήταν ακόμη έγκλειστος, εισήχθη μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Από τις 26-10-2016 και μετά κατόπιν αλλεπάλληλων αξιολογήσεων και αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τήρησε απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του. Να σημειωθεί κοντεύει να ολοκληρώσει τις σπουδές του

Τέλος, ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό και επέστρεψε τη δικογραφία στο Εφετείο Αθηνών, το οποίο ευθυγραμμίστηκε πλήρως με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεαρός έπεσε από ύψος 25 μέτρων ‑ Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Χτες

Κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για την διάσωση του νεαρού

Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας

Χτες

Η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού γλεντιού στα Τριπόταμα Αχαΐας

Μεγάλη θλίψη – Γνωστή δημοσιογράφος πέθανε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Χτες

Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας μέσω Facebook

Πάσχα 2026: Ποια ημερομηνία θα εορταστεί του χρόνου

Χτες

Πολύ νωρίτερα θα πέσει το Πάσχα το 2026

Ποιοι είναι οι 8 επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ανάμεσά τους δύο μαύροι και ένας Ασιάτης

Χτες

Η Καθολική Εκκλησία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο αναμονής και αποφάσεων - Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει τον επόμενο Ποντίφικα

Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Ποντίφικα

Χτες

Τι ισχύει από την ώρα του θανάτου μέχρι την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του διαδόχου του

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

Χτες

«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί

Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

Χτες

Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου 2025

Ηράκλειο: Μαζί με τον «Ιούδα», έκαψαν και κάδους απορριμμάτων, παγκάκια και φανάρια

Χτες

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο συμβάν.

Πάτρα: Από εφημερία 36 ωρών επέστρεφε η γιατρός που πέρασε με κλειστή μπάρα και συγκρούστηκε με τον προαστιακό – «Δεν θυμάμαι τίποτα»

Χτες

Ο σύζυγος της γιατρού καταγγέλλει ότι η προστατευτική μπάρα στο συγκεκριμένο σημείο δεν καλύπτει όλο το πλάτος της λωρίδας και δεν την αντικαθιστούν οι αρμόδιοι

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.