E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισραήλ: Υπουργός Παιδείας ζητά «θεραπεία μεταστροφής» για τους ομοφυλόφιλους

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση

Ισραήλ: Υπουργός Παιδείας ζητά «θεραπεία μεταστροφής» για τους ομοφυλόφιλους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/7/2019 | 11:04

Υπέρ της αποκαλούμενης «θεραπείας μεταστροφής» των ομοφυλόφιλων τάχθηκε ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ και αρχηγός του υπερεθνικιστού κόμματος Ενωμένη Δεξιά, Ραφί Πέρετζ, προκαλώντας εκτός από την οργή της αντιπολίτευσης και οργανώσεων της ΛΟΑΤ κοινότητας και την αποδοκιμασία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η αποκαλούμενη «θεραπεία μεταστροφής», αποτελεί μια απόπειρα μεταβολής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, μέσα από ψυχολογικά, πνευματικά - και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις - σωματικά μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότερες χώρες της Δύσης απαξιώνουν αυτή την πρακτική, την οποία έχουν καταδικάσει ως δυνητικά επιβλαβή και επικίνδυνη ιατρικοί σύλλογοι, ανάμεσά στους οποίος και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Πέρετζ, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας στην δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου τον περασμένο μήνα, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πιστεύει ότι η θεραπεία μεταστροφής μπορεί να έχει αποτελέσματα.

«Έχω μια πολύ βαθιά εξοικείωση με το ζήτημα της εκπαίδευσης και επίσης εφαρμόσει την θεραπεία», είπε στο Channel 12.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίνοντας ένα παράδειγμα ενός ομοφυλόφιλου, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, «είχε την τάση», ο Πέρετζ είπε: «Αρχικά, τον αποδέχθηκα. Του είπα θερμά λόγια. Του είπα "Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας αναλογιστούμε". Ο στόχος είναι πρώτα από όλα για τον ίδιο να μάθει καλά τον εαυτό του…και τότε να αποφασίσει».

Οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από την κεντροαριστερά αντιπολίτευση, που ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι ο Νετανιάχου επιτρέπει την ορθόδοξη κατήχηση σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία είναι Εβραίοι οι οποίοι κατά κύριο λόγο προσδιορίζονται είτε ως κοσμικοί, είτε για μια πιο ήπια τήρηση των θρησκευτικών τύπων.

Μια ισραηλινή οργάνωση υποστήριξης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Israel's LGBT Task Force) απαίτησε την αποπομπή Πέρετζ, χαρακτηρίζοντας «αστοιχείωτες» τις απόψεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά την τηλεοπτική μετάδοση της συνέντευξης, στο τέλος του ιουδαϊκού Σαββάτου, ο Νετανιάχου συνομίλησε με τον υπουργό του ζητώντας «διευκρινίσεις».

«Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι απαράδεκτες για μένα και δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης της οποίας ηγούμαι», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με ανακοίνωσή του.

Την περασμένη Τρίτη, ο Πέρετζ, προκάλεσε και πάλι οργή, όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είπε σε συναδέρφους του υπουργούς ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα».

Στη συνέντευξή του στο Channel 12, ο υπουργός Παιδείας περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που πασχίζει να ισορροπήσει τον σεβασμό στους άλλους, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, με τα καθήκοντά του ως θρησκευτικός ηγέτης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραυματίστηκε φίλαθλος με βεγγαλικό πριν από το ΠΑΟΚ – Μπιλμπάο

Χτες

Ο οπαδός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο

Πάνω από 100.000 πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το «ύστατο χαίρε» στον πάπα Φραγκίσκο

Χτες

Σύμφωνα με τους κανόνες του Universi Dominici Gregis, στην εν λόγω περίπτωση, η διαδικασία θα εκκινήσει μεταξύ 6 και 10 Μαΐου

Φόβος και τρόμος μετά τον σεισμό στην Τουρκία – Οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους με σκηνές!

Χτες

Πανικοβλημένοι πολίτες πήραν τα παιδιά, τα κατοικίδια και τα απολύτως απαραίτητα και άφησαν τα σπίτια τους

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Πολίτης πηδά από μπαλκόνι για να σωθεί ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Χτες

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, ο άνθρωπος αυτός τρόμαξε από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη και πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Έκρυψαν 56 κιλά κοκαΐνη σε γαρίδες ‑ 1,6 εκατ. ευρώ η αξία της

Χτες

Πώς το ΣΔΟΕ μαζί με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν

Φάρσαλα: 19χρονος καταπλακώθηκε από τοίχο

Χτες

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά ήταν ήδη αργά για τον νεαρό

Ρωσία: Καπνοί στο επιχειρηματικό κέντρο της Μόσχας ‑ Τουλάχιστον 3 εκρήξεις

Χτες

Τα αίτια της έκρηξης είναι μέχρι στιγμής ασαφή

Η στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη: «Πάγωσε» η παρουσιάστρια του CNN Turk

Χτες

Η αντίδραση της παρουσιάστριας του CNN Turk τη στιγμή που ο σεισμός «χτύπησε» την Κωνσταντινούπολη.

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Χτες

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026

Ο Μουγκοπέτρος θα κινηθεί νομικά αν δεν προσέλθει στις Αρχές ο άνθρωπος που του έδωσε την κροτίδα

Χτες

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Αρης Μουγκοπέτρος μετά το ατύχημα που είχε με την κροτίδα που έσκασε στο χέρι του.

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.