E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Βουλή εκλέγει νέο Πρόεδρο τον Κώστα Τασούλα με ρεκόρ 283 ψήφων

Κοινοβουλευτικό ιστορικό ρεκόρ

Η Βουλή εκλέγει νέο Πρόεδρο τον Κώστα Τασούλα με ρεκόρ 283 ψήφων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/7/2019 | 10:52

Νέος Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους, ποσοστό ρεκόρ, αναδείχθηκε ο Κώστας Τασούλας. 15 βουλευτές ψήφισαν παρών και απουσίαζαν η Εφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας εξελέγη με τις περισσότερες θετικές ψήφους από όσες έχουν εκλεγεί όλοι οι προηγούμενοι μεταπολιτευτικοί Πρόεδροι της Βουλής.

Την εκλογή του κ. Τασούλα στήριξαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Παρών δήλωσε η ΚΟ του ΚΚΕ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής, οδήγησε στο αποτέλεσμα των 283 ψήφων, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δεδομένου ότι ξεπέρασε το αποτέλεσμα εκλογής της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είχε λάβει 235 ψήφους. Ακολουθεί ο πρώτος Πρόεδρος της Βουλής της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής περιόδου Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου που το 1974 είχε λάβει 217 θετικές ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους. Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυξημένη ανάδειξη εκτός από τον συμβολισμό της στήριξης των θεσμικών αξιωμάτων από μέρους των κομμάτων σηματοδοτεί βέβαια και την αυξημένη ευθύνη που θα έχει ο κ. Κώστας Τασούλας προκειμένου με την προεδρεία του στο τρίτο πολιτειακό αξίωμα να αναδειχθεί Πρόεδρος όλης της Βουλής και όχι να ενεργεί με παραταξιακές και υποκειμενικές μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες.

Το δεύτερο ρεκόρ που έσπασε σήμερα, η ανάδειξη του κ. Κώστας Τασούλα στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής είναι ότι είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, όχι μόνο στα μεταπολιτευτικά χρονικά αλλά από το βίο του ελληνικού κράτους που θα εκλεγεί έχοντας καταγωγή αλλά εκλογική περιφέρεια τα Ιωάννινα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Σήμερα

Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Ακρίβεια: Εκτίναξη των τιμών στο κρέας

Σήμερα

Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για μείωση;

«Χρυσάφι» τα παλιά ακίνητα ‑ «Παλιό» δεν σημαίνει «φθηνό»

Σήμερα

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές

Ποτάμια Παλαιστινίων επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία ‑ Δείτε live εικόνα από τη μαζική επιστροφή τους

Σήμερα

Οι σκηνές εκτυλίσσονται σε μια περιοχή που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στην Πάτρα ‑ Τη χτυπά και πέφτει αναίσθητη

Σήμερα

Φωτογραφικά ντοκουμέντα καταγράφουν όσα προηγήθηκαν αλλά και όσα συνέβησαν τη στιγμή της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της, εκείνο το μοιραίο βράδυ έξω από το ξενοδοχείο

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Σήμερα

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε

Ο CEO του LinkedIn προειδοποιεί: «Το μέλλον της εργασίας δεν θα ανήκει σε όσους έχουν πτυχία»

Σήμερα

«Το μέλλον δεν ανήκει πλέον σε όσους έχουν τα πιο “λαμπερά” πτυχία» εξηγεί

Στην Μαρία Κορίνα Ματσάδο το Νόμπελ Ειρήνης 2025

Σήμερα

Το πολυσυζητημένο βραβείο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.