E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Voucher σε 155.000 παιδιά για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Κανένα παιδί χωρίς voucher

Voucher σε 155.000 παιδιά για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 24/7/2019 | 15:42

Σε 155.000 παιδιά θα δοθούν φέτος voucher για την ένταξή τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020», όπως ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι, σε άριστη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με την οργανωτική και συντονιστική δράση της εταιρείας της τοπικής αυτοδιοίκησης, προχώρησε για φέτος το πρόγραμμα των voucher για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνησή μας στηρίζει τα νέα ζευγάρια και τον θεσμό της οικογένειας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι φέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις για 155.000 παιδιά, δηλαδή για όλα τα παιδιά που εκπλήρωναν τα κριτήρια που είχαν τεθεί. «Πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Σήμερα, είναι μία ευχάριστη μέρα για 155.000 παιδιά, τα οποία θα πάρουν το voucher και είναι για πρώτη φορά μία διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε με απόλυτα άρτιο τρόπο, μία διαδικασία την οποία παρακολουθήσαμε από την αρχή, καθώς ήταν σε εξέλιξη και είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης. «Με την οικογένεια και τη στήριξή της στη βάση του πυρήνα τής πολιτικής μας ξεκινάμε μία προσπάθεια, καθώς από του χρόνου θα έχουμε μία δομική αλλαγή στο σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Αυτές είναι οι αρχές μας, οι πολιτικές μας, ξεκινάμε τώρα με ένα ευχάριστο γεγονός» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη σχολική χρονιά είχαν δοθεί 127.000 voucher για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποχρεωτική η προσχολική εκπαίδευση

Παράλληλα, η λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας. Ήδη, η ηγεσία του υπουργείου έχει κάνει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξεταστεί τι χρειάζεται για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Σύμφωνα πάντα με όσα σχολίασαν στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να υπάρχουν οι υποδομές ή το προσωπικό που θα χρειαζόταν. «Κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λύσουμε όσο περισσότερα ζητήματα μπορέσουμε, προκειμένου από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται», ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, το υπουργείο, επί Κώστα Γαβρόγλου είχε αποφασίσει την ολοκληρωτική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με την ένταξη στο πλαίσιο και των τελευταίων σχολείων, τα οποία αφορούν τα μεγάλα αστικά κέντρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Πριν 11 ώρες

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Πριν 11 ώρες

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνας επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Πριν 11 ώρες

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Πριν 11 ώρες

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 11 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 11 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 11 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 11 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.