E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν: Δεν μας δίνετε F‑35; Μας συγχωρείτε, αλλά θα στραφούμε αλλού

Απτόητος ο πρόεδρος της Τουρκίας

Ερντογάν: Δεν μας δίνετε F‑35; Μας συγχωρείτε, αλλά θα στραφούμε αλλού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/7/2019 | 18:25

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα στραφεί αλλού προκειμένου να προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της πουλήσουν τα F-35 και πρόσθεσε πως η απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αυτών δεν θα την αποτρέψει από το να καλύψει τις ανάγκες της.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τους πυραύλους S-400, η παράδοση των οποίων ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, από τον Απρίλιο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Την ερχόμενη άνοιξη, αν θέλει ο Θεός τον Απρίλιο του 2020, θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ενεργά τους S-400», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι απομακρύνουν τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ Τουρκία από την παραγωγή των F-35, όπως είχαν απειλήσει από καιρό, μετά την αγορά και παραλαβή από την Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, το οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί απειλή.

Η Ουάσινγκτον έχει επίσης απειλήσει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν και η Άγκυρα έχει απορρίψει τις προειδοποιήσεις και υπολογίζει στα φιλικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που έχει πει ότι η Τουρκία έτυχε «άδικης» μεταχείρισης. Παρ΄όλ' αυτά ο Τραμπ δεν έχει αποκλείσει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ερντογάν, ο οποίος μιλούσε δημόσια για τις τεταμένες σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον για πρώτη φορά έπειτα από 11 ημέρες, είπε πως ελπίζει ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα είναι «λογικοί» στο θέμα των κυρώσεων και πρόσθεσε πως η Τουρκία μπορεί επίσης να επανεξετάσει την αγορά προηγμένων αεροσκαφών Μπόινγκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν μας δίνετε τα F-35; Εντάξει, τότε μας συγχωρείτε αλλά θα πρέπει για άλλη μια φορά να λάβουμε μέτρα για αυτό το θέμα και επίσης θα στραφούμε αλλού», δήλωσε ο Ερντογάν σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AK.

«Ακόμη κι αν δεν πάρουμε τα F-35, αγοράζουμε 100 προηγμένα αεροσκάφη Μπόινγκ, η συμφωνία έχει υπογραφεί... Αυτή τη στιγμή, ένα από τα αεροσκάφη Μπόινγκ έχει φθάσει και κάνουμε τις πληρωμές, είμαστε καλοί πελάτες», είπε. «Αλλά, αν τα πράγματα συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να το επανεξετάσουμε αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρωσικός κρατικός όμιλος Rostec ανέφερε πως η Ρωσία θα είναι έτοιμη να πουλήσει τα μαχητικά SU-35 στην Τουρκία αν η Άγκυρα τα ζητήσει, όμως Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Πέμπτη πως δεν διεξάγονται προς το παρόν συνομιλίες με τη Μόσχα για εναλλακτικές των F-35 επιλογές.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Ουάσινγκτον είναι τεταμένες εξαιτίας ενός πλήθους θεμάτων. Η Τουρκία έχει οργιστεί επίσης με την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG στη Συρία, που είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή αλλά η Άγκυρα θεωρεί πως είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Η Άγκυρα προειδοποίησε πως θα εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία για την εκδίωξη της YPG αν δεν μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας στην περιοχή, λέγοντας πως η υπομονή της έχει εξαντληθεί

Ωστόσο ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καταστρέψει τον «τρομοκρατικό διάδρομο» ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία ανεξάρτητα από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τη ζώνη ασφαλείας, καθώς η Άγκυρα εντείνει τις απειλές της για επίθεση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.