E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και δόσεις

Υπουργικό συμβούλιο: Τι αποφασίστηκε για ηγεσία της Δικαιοσύνης και ανατροπές στη φορολογία

Φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και δόσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/7/2019 | 19:28

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα να προτείνει στη βουλή τρεις υποψηφίους για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας αυστηρά μεταξύ των 6 αρχαιότερων -για κάθε θέση- ανώτατων δικαστών με βάση την επετηρίδα.

Αποφασίστηκε επίσης η άμεση κατάθεση του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την ρύθμιση των 120 δόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα η μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται για το 2019 σε 22% μεσοσταθμικά. Από τη ρύθμιση της κυβέρνησης, 3,9 εκατ. φορολογούμενοι θα δουν μεγαλύτερες μειώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία μάλιστα εξαιρούσε από την δικό της σχέδιο 500.000 πολίτες της μεσαίας τάξης που επίσης θα δουν σημαντικές μειώσεις.

Βελτιώνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς η ελάχιστη δόση διαμορφώνεται σε 20 ευρώ το μήνα (από 30 ευρώ) ενώ το επιτόκιο μειώνεται σε 3% από 5%. Αντίστοιχη διάταξη θα περιλαμβάνεται και για τις ασφαλιστικές εισφορές (οι οποίες επίσης θα μειώσουν το επιτόκιο από 5 σε 3%) στο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα.

Αποφασίστηκε επίσης ότι στο διυπουργικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις που:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Ενισχύουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών μέσω της

• Θέσπισης δυνατότητας σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων στις οποίες περιλαμβάνεται υποχρεωτικά η παράταξη του δημάρχου ή του περιφερειάρχη

• Εξασφάλισης πλειοψηφίας του δημάρχου και του περιφερειάρχη στην επιτροπές οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Εξασφάλισης της πλειοψηφίας του δημάρχου και του περιφερειάρχη σε όλα τα νομικά πρόσωπα ΟΤΑ Α και Β Βαθμου.

• Προσαρμογής του τρόπου ψήφισης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ που καταλήγει -σε έσχατο βαθμό- στην επιλογή της πρότασης -εισήγησης της οικονομικής επιτροπής

• Ανακτούν την ελευθερία έκφρασης στα πανεπιστήμια μέσω της κατάργησης του σημερινού ασύλου ανομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Ιδρύουν πραγματικό υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης για το μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας της χώρας.

• Επιτρέπουν την απονομή ψηφιακής σύνταξης για μείωση της γραφειοκρατίας η οποία θα μειώσει δραστικά το σημερινό χρόνο αναμονής.

• Ενισχύουν το ταμείο αρχαιολογικών πόρων προκειμένου να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες σε όλους τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους με άμεσο στόχο τη λειτουργία των αναψυκτήριων που παραμένουν κλειστά ακόμη και σήμερα.

• Προβλέπουν την διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς στο σπίτι τους, ή στο χώρο νοσηλείας τους, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία

Συζητήθηκε επίσης η προετοιμασία της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από ενδεχόμενο «άτακτο» Brexit.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου διαπιστώθηκαν όλες οι θετικές εξελίξεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας (ιστορικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού, χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων & εντόκων γραμματίων, επιτυχημένη έκδοση ελληνικών τραπεζών στις χρηματαγορές, επιστροφή ρεκόρ καταθέσεων στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια), και ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς κατευθύνσεις στους υπουργούς.

Συγκεκριμένα είπε στους υπουργούς ότι «είναι αναγκαία η ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η πιστή προσήλωση στο κυβερνητικό πρόγραμμα, δεδομένης και της εμπιστοσύνης που ήδη αποτυπώνεται στις διεθνείς αγοράς για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό τους ζήτησε «να τηρήσουν απαρέγκλιτα τους προϋπολογισμούς των υπουργείων τους στους εναπομείναντες μήνες του 2019 και να μην υπερβούν τα αυστηρά όρια των προβλεπόμενων δαπανών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των πρώτων στόχων που θα οδηγήσουν τη χώρα σε οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο της κρίσης και της αναιμικής ανάπτυξης.

Σημειώνεται τέλος ότι καλοσωρίζοντας τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός ανακοίνωση ότι η αίθουσα που θα διεξάγονται τα υπ συμβούλια θα ονομαστεί την επόμενη εβδομάδα «αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου» στη μνήμη του πρόωρα χαμένου νομικού και δημόσιου λειτουργού ο οποίος υπηρέτησε με σπάνια συνέπεια κα ανεπίληπτο ήθος το δημόσιο συμφέρον.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.