E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έσπασαν τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα

Έσπασαν τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/7/2019 | 14:31

Ελεύθερος αναμένεται ότι θα αφεθεί ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αν και κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο - Λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα η ποινή του μειώθηκε στα 13 χρόνια και πλέον έχει εκτίσει τον χρόνο που έπρεπε.

Έσπασαν τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που αν και κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008, βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός φυλακής, λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας καταδίκασε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Όμως, του αναγνωρίστηκε, λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ως εκ τούτου, με δεδομένο και τον χρόνο έκτισης της ποινής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μπορεί πλέον να υποβάλλει αίτημα να βγει εκτός φυλακής.

Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού. Απούσα ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. Το δικαστήριο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το πρωτόδικο δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που πρότεινε μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aθώος λόγω έλλειψης διπλού δόλου ο οποίος απαιτείται, κρίθηκε λόγω αμφιβολιών ο «συνοδός» του Βασίλης Σαραλιώτης. Ο ειδικός φρουρός βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε 10ετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την απόφαση του Εφετείου που τον έκρινε αθώο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Σήμερα

Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Σήμερα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Ήταν η καλύτερή μου φίλη: Σπαράζει η μητέρα της 17χρονης Ελληνίδας που δολοφονήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα

«Ξυπνάω κάθε πρωί και εύχομαι να είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε μετά την κηδεία της κόρης της

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.