Τα αναψυκτικά που σπάνε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων και προβλέψεων
Μάλλον δεν σας πάει το μυαλό

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Θα περίμενε κανείς ότι μια εταιρία όπως η Coca Cola μετά από 127 έτη λειτουργίας θα παρέμενε στάσιμη ή ακόμα και θα μπορούσε να εμφανίσει μείωση κερδών. Όμως οι μετοχές της Coca-Cola σημείωσαν άνοδο-ρεκόρ φέτος με την εταιρία να αναθεωρεί προς τα πάνω τα προσδοκώμενα έσοδα για το σύνολο του έτους.
Όμως το καταπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι η αύξηση δεν ήρθε από την κλασική Coca Cola αλλά από τα νέα αναψυκτικά και χυμούς χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και από τα νέα παγωμένα ροφήματα καφέ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος James Quincey είπε ότι η καινοτομία των προϊόντων βοηθά την εταιρεία να κερδίζει μερίδιο αγοράς παγκοσμίως. Τα νέα και αναδιαμορφωμένα προϊόντα – όπως η Coca-Cola Plus Coffee και οι λίγων θερμίδων χυμοί Simply – αντιπροσωπεύουν σήμερα το 25% των εσόδων της εταιρείας, από 15% που ήταν πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο Quincey.
Μάλιστα η εταιρία βλέπει οτι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για ανάπτυξη αφού το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Αφρική, η Ινδία και η Κίνα, όπου τα εμπορικά ποτά αποτελούν μόνο το ένα τέταρτο της κατανάλωσης ποτών.
«Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας», είπε ο Quincey. «Προβλέπουμε καλή ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο και αυτό παρατηρείται εδώ και καιρό».
Τα έσοδα ήταν φέτος ήταν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία.