Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο
Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Η Τηνιακή φρουτάλια ή φουρτάλια με αγκινάρα είναι μία φαντασική παραδοσιακή ομελέτα με τοπικό λουκάνικο Τήνου, άγριο αγκιναράκι και πατάτες. Είναι μια ομελέτα που θα σας μείνει αξέχαστη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα χρειαστούμε:
- 8 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες
- 15 κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
- 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
- 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
- ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να την φτιάξουμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τηγανιτές πατάτες και σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχουμε μετά από λίγο αν έχει ροδίσει από κάτω.
- Μεταφέρουμε την ομελέτα στο καπάκι επάνω από τον νεροχύτη για να μην λερωθεί η κουζίνα μας και την τουμπάρουμε και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε με μία ντοματοσαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε τα παραδοσιακά υλικά αντικαταστήστε με ένα καλό φρέσκο λουκάνικο και κάποιο άλλο παραδοσιακό τυρί ή μια ξερή μυζήθρα.
Μπορούμε να την ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ξέχνα τις σαγιονάρες: Αυτά τα παπούτσια θα φορεθούν ΠΑΝΤΟΥ φέτος το καλοκαίρι
Πριν 3 ώρες
Διαφανή, ανάλαφρα και πιο σέξι απ’ όσο θα περίμενες – τα mesh ballet flats είναι το απόλυτο fashion obsession της σεζόν
Το Fisherman Core είναι το πιο αναπάντεχο nail trend του καλοκαιριού
Πριν 3 ώρες
Το μανικιούρ-δόλωμα που θα κάνει πάταγο στις πιο ψαγμένες νύχτες του Ιουλίου!
Η Μαρία Αντωνά σε boho chic διάθεση που τράβηξε όλα τα βλέμματα επάνω της
Πριν 3 ώρες
‘Σχεδόν …καλοκαίρι για τη Μαρία Αντωνά με την υπέροχη ολόσωμη φόρμα της!
Κοιμήσου σε 60 δευτερόλεπτα! Η απλή τεχνική που σαρώνει το TikTok και εγκρίνει το Χάρβαρντ
Πριν 3 ώρες
Η αναπνοή που υπόσχεται χαλάρωση, καλύτερο ύπνο και λιγότερο άγχος – σε λιγότερο από ένα λεπτό!
Στρεπτόκοκος και σηπτικό σοκ: Τι πρέπει να ξέρουμε για τη λοίμωξη που απειλεί τα παιδιά
Πριν 3 ώρες
Τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται παγκόσμια αύξηση των περιστατικών
Το φρούτο που διώχνει το λίπος από την κοιλιά
Χτες
Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φρούτο που αποτελεί συχνή προσθήκη
5 ταβέρνες στα δυτικά προάστια που ξέρουν τι σημαίνει «μαμαδίσιο φαγητό» – και το αποδεικνύουν
Χτες
Γεύσεις που ταξιδεύουν στο χρόνο – Σπιτικό φαγητό με μεράκι και παράδοση
3 overnight μάσκες που θα ξυπνήσεις με δέρμα λαμπερό και αναζωογονημένο – Θα σε ρωτάνε τι έχεις κάνει!
Χτες
Ξύπνα με επιδερμίδα που… μιλάει από μόνη της!
Το σώμα σου φωνάζει! Αυτά είναι τα κρυφά σημάδια εγκεφαλικού που εμφανίζονται ένα μήνα πριν
Προχτές
Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα «ήσυχα» συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μέρες ή εβδομάδες πριν το εγκεφαλικό
Η Δούκισσα Νομικού έκλεψε την παράσταση στις Κάννες με αυτό το φόρεμα
Προχτές
Η πιο λαμπερή στιγμή του φεστιβάλ είχε ελληνική υπογραφή!
Τι είναι το gymtimidation και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε
Προχτές