Τι να φάτε σήμερα: Συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Η καλύτερη εποχή για να απολαύσουμε το χταπόδι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα χρειαστούμε
- 1 μεγάλο χταπόδι ή δύο μικρά, περίπου 1 κιλό
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 120 ml ελαιόλαδο
- 120 ml λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού πάστα ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
- μια τσιμπιά ζάχαρη
- 500 γρ μακαρονάκι κοφτό
- 500 γρ φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
- αλατοπίπερο
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, πρώτα αφαιρούμε τα πόδια από την κουκούλα και αφαιρούμε το δοντάκι και το χόνδρο. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την κουκούλα, η οποία πρέπει να γυρίσει μέσα-έξω και να καθαριστεί καλά. Πλένουμε καλά το χταπόδι και δίνουμε μεγάλη έμφαση σε βεντούζες που συνήθως κρατάνε άμμο. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρές μπουκίτσες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε και το κομμένο χταπόδι.
- Μόλις το χταπόδι τσιγαριστεί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την δάφνη και τον μαϊντανό, μια τσιμπιά ζάχαρη και αρκετό ζεστό νερό για να καλύψει τα υλικά μας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, περίπου 30 λεπτά.
- Μόλις μαλακώσει το χταπόδι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά ακόμα. Προσοχή με το αλάτι, καλό θα είναι να δοκιμάσουμε πρώτα καθώς το χταπόδι συνήθως είναι ιδιαίτερα αλμυρό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πηλιορείτικο χωριουδάκι με τις ταβέρνες‑διαμάντια, το μαγικό ηλιοβασίλεμα και τα πιο ήρεμα νερά του καλοκαιριού
Σήμερα
Όχι, δεν είναι νησί. Ναι, θα θες να μείνεις για πάντα.
Το φρούτο που διώχνει το λίπος από την κοιλιά
Σήμερα
Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φρούτο που αποτελεί συχνή προσθήκη
5 ταβέρνες στα δυτικά προάστια που ξέρουν τι σημαίνει «μαμαδίσιο φαγητό» – και το αποδεικνύουν
Σήμερα
Γεύσεις που ταξιδεύουν στο χρόνο – Σπιτικό φαγητό με μεράκι και παράδοση
Ξέχνα ό,τι ήξερες: Αυτές είναι οι τάσεις μακιγιάζ που θα δεις παντού αυτό το καλοκαίρι
Χτες
Glow, juicy χείλη και… blonzer! Αν θες να δείχνεις σαν να βγήκες μόλις από spa ή από εξώφυλλο, δες τι θα πρωταγωνιστήσει φέτος το καλοκαίρι σε μάτια, επιδερμίδα και σώμα.
Το σώμα σου φωνάζει! Αυτά είναι τα κρυφά σημάδια εγκεφαλικού που εμφανίζονται ένα μήνα πριν
Χτες
Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα «ήσυχα» συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μέρες ή εβδομάδες πριν το εγκεφαλικό
Η Δούκισσα Νομικού έκλεψε την παράσταση στις Κάννες με αυτό το φόρεμα
Χτες
Η πιο λαμπερή στιγμή του φεστιβάλ είχε ελληνική υπογραφή!
Γιατί έλκουμε πάντα τους λάθος ανθρώπους; Η ψυχολογία έχει την απάντηση
Προχτές
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης δεν είναι στην Ιταλία, ούτε στη Γαλλία – Είναι στην Πελοπόννησο και κατοικείται ακόμα!
Προχτές
Περνάς από δίπλα της συχνά και δε σταματάς ποτέ…
Το βότανο ‑ φρουρός για δυνατά δόντια
Πριν 3 μέρες