E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε από μπασκέτα στη Χίο

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τα μοιραία δευτερόλεπτα

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε από μπασκέτα στη Χίο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/8/2019 | 08:22

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε την Κυριακή (4/8) στη Χίο με θύμα έναν 19χρονο που καταπλακώθηκε από μπασκέτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο άτυχος 19χρονος περίμενε στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας του Βροντάδου μαζί με συνομηλίκους του προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη γονέας ενός άλλου παιδιού που βρίσκονταν στην παρέα, σύμφωνα με το politischios.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στο μεσοδιάστημα οι νεαροί ανέμεναν στο γηπεδάκι του μπάσκετ όπου πάνω στο παιχνίδι, η μπασκέτα αποκολλήθηκε μαζί με τη βάση της από το έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον 19χρονο, ο οποίος στη συνέχεια σωριάστηκε αιμόφυρτος.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών, ο άτυχος 19χρονος υπέκυψε στα τράυματά του λίγη ώρα αργότερα ενώ είχε ήδη μεταφερθεί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 19χρονος, μόνιμος κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής, βρίσκονταν στη Χίο για διακοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μοιραία μπασκέτα

Μετά το μοιραίο περιστατικό ακολούθησε αυτοψία αλλά και επείγουσα προκαταρτική έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη. Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι το έργο κατασκευάστηκε μάλλον τη διετία 1998 – 2000, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί – κάτι που αναμένεται αργότερα- στοιχεία για τον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Σε ότι αφορά στην περιοχή, ιδιοκτησιακά φαίνεται ότι μάλλον ανήκει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και ερευνάται πρώτον αν υπήρξε παραχώρηση προς τον Δήμο Χίου και δεύτερον αν ο Ι.Ν. κατήγγειλε τον Δήμο για αυθαίρετη κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρούν ότι η ποιότητα της κατασκευής ήταν πρόχειρη, αφού η μπασκέτα ήταν μόλις μερικά εκατοστά μέσα στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι με τη γνωστοποίηση του περιστατικού εμφανίστηκε στο Α.Τ. Χίου ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη και μετά την εμφάνισή του στην Εισαγγελία, όπου του αποδόθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου

«Με πήρε κάποιος φίλος του Σταύρου και μου είπε ότι έχει πέσει η μπασκέτα επάνω στο κεφάλι του» λέει στο Star η μητέρα του άτυχου 19χρονου που καταπλακώθηκε από μπασκέτα ενώ έπαιζε με τους φίλους του.

«Κάρφωσε στην μπασκέτα και όπως κάρφωσε προφανώς κρεμάστηκε, η μπασκέτα ξεκόλλησε από τη βάση και με το πέσιμο και με το βάρος της μπασκέτας, έπεσε το παιδί πίσω. Χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικράτησε πανικός. Οι φίλοι του έτρεξαν στα γειτονικά μαγαζιά να ζητήσουν βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ. Το παλικάρι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Χίου όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

Ο Δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος προσήχθη για το τραγικό αυτό συμβάν, αφέθηκε ελεύθερος τελικά. Με γραπτή του δήλωση, αναφέρει συγκλονισμένος:

«Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου».

Για το συμβάν έχει διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα αλλά και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο χαστούκι από ΗΠΑ στην Τουρκία: Απορρίφθηκε η προσφυγή της Halkbank κατά της δίωξης για παράκαμψη κυρώσεων στο Ιράν

Σήμερα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσπάθεια της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank να αποφύγει τη δίωξη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος

Βασιλιάς Κάρολος: Εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία δίπλα στο σπίτι του

Σήμερα

«Μας τελείωσαν οι πολύ μεγάλες σακούλες τεκμηρίων για να περισυλλέξουμε και τα 225 φυτά»

Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» ‑ Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σήμερα

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης

Γκρέτα Τούνμπεργκ από το «Ελ. Βενιζέλος»: Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μια γενοκτονία

Σήμερα

«Ποτέ δεν θα καταλάβω πώς οι άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο κακοί» δήλωσε η ίδια

Αργυρούπολη: «Ούρλιαζα όταν μου κατέβασε το παντελόνι» λέει η 59χρονη

Σήμερα

Η 59χρονη πήγε στην Ασφάλεια και κατήγγειλε το περιστατικό, με την ίδια να λέει πως πριν μερικούς μήνες υπήρξε κι άλλο αντίστοιχο περιστατικό στην περιοχή

Πέθανε ο πατέρας Λάμπρος μετά τη δολοφονία της κόρης του από τον εγγονό του στη Λάρισα

Σήμερα

Ο ιερέας ήταν πατέρας της 52χρονης που σκότωσε ο γιος της τον Μάιο στη Λάρισα, με 25 μαχαιριές

Φθιώτιδα: Αρκούδα επιτίθεται σε κυψέλες μελισσοκόμου ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Κάμερα μελισσοκόμου στα Αργύρια Φθιώτιδας κατέγραψε την επίθεση αρκούδας σε κυψέλες

Χάος σε πτήση: Φορούσε «15 μάσκες» και φώναζε ότι οι ομοφυλόφιλοι του προκαλούσαν καρκίνο

Σήμερα

Ο επιβάτης βρήκε χρόνο ανάμεσα στα ουρλιαχτά να παίξει ένα γύρο Candy Crush στο κινητό του

Καιρός: Αγριεύει τις επόμενες ώρες, πότε θα βρέξει στην Αθήνα ‑ Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Σήμερα

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο - Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η κακοκαιρία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.