E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόρτο Χέλι: Μαρτυρίες για επικίνδυνους ελιγμούς από το μοιραίο ταχύπλοο

Kαι μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα

Πόρτο Χέλι: Μαρτυρίες για επικίνδυνους ελιγμούς από το μοιραίο ταχύπλοο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/8/2019 | 09:22

Μαρτυρίες από το Πόρτο Χέλι που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Λιμενικό, αναφέρουν ότι πριν το δυστύχημα το ταχύπλοο σκάφος είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Κόστα - Σπέτσες 

Σήμερα Κυριακή αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα, όλοι αδέλφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 44χρονος που κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, φέρεται να υποστήριξε, μέσω του συνηγόρου του, ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό, που πιθανόν, δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στην ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Σημειώνεται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου παρουσιάστηκε το πρωί αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο παρουσία του δικηγόρου του. Υποβλήθηκε σε αιματοληψία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τη Δευτέρα. Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας. Στο ταχύπλοο εκτός του 44χρονου χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρενόχλησε και άλλο σκάφος

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό συμβάν έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα, πριν το δυστύχημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ταχύπλοο φέρεται να είχε παρενοχλήσει και πλοίο της γραμμής. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα - Σπέτσες, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν επίσης στον ΣΚΑΪ ότι τις προηγούμενες ημέρες το φουσκωτό που οδηγούσε ο Γάλλος επιχειρηματίας έκανε πολλούς επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις ακτές. Ωστόσο οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις λιμενικές αρχές.

Πλακιωτάκης Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο

Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πλεύση σκαφών αναψυχής στις ελληνικές θάλασσες, ειδικά όσον αφορά τον εξοπλισμό που θα πρέπει να φέρουν μετά την δύση του Ηλίου, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, στον απόηχο της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι όπου έχασαν την ζωή τους δύο άνθρωποι.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει σχετικά μέτρα το επόμενο διάστημα, δίχως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην δημόσια ασφάλεια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Τραυματισμένο αλεπουδάκι ψάχνει τροφή στην κεντρική πλατεία

Χτες

Η αλεπού φαινόταν εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο συχνό

Η Τουρκία «παίζει» με τη φωτιά στα Βαλκάνια: Έστειλε χιλιάδες drones καμικάζι στο Κόσοβο

Χτες

«Είναι drones μάχης εξοπλισμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς και δυνατότητα να πλήττουν τόσο κινούμενους όσο και στατικούς εχθρικούς στόχους» έγραψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

14 νεκροί από «εpωτικό τρίγωνο»: «Ήθελαν την ίδια γυναίκα»

Χτες

Πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν

Η Γερμανίδα δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη υπέδειξε ως δράστιδα την κόρη της

Χτες

Η Ίρις Στάλτσερ ανέκτησε τις δυνάμεις της και μίλησε στην αστυνομία μέσα από το νοσοκομείο

Αλλαξε τη διαθήκη του λίγο πριν το φονικό ο 68χρονος στη Φοινικούντα

Χτες

Τα άφησε όλα στον ανιψιό, αποκλήρωσε την ανιψιά του

Βελγίδα πρωταθλήτρια στίβου καταγγέλλει τον προπονητή της: «Μου είπε να βγάλω το εσώρουχο και να ξαπλώσω»

Χτες

«Καταιγίδα» έχει ξεσπάσει στον βελγικό αθλητισμό μετά από καταγγελία αθλήτριας για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην προπονητή της

Κρήτη: Το ερωtικό παιχνίδι ασφυξίας είχε γίνει επικίνδυνο – 45χρονος κατηγορείται για κακούργημα

Χτες

Η 55χρονη είχε δείξει στον σύντροφο της πώς να κάνει ΚΑΡΠΑ σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό - Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση στη γυναίκα για ψευδή κατάθεση, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη

Κακάο: Σε χαμηλό 20 μηνών οι τιμές του – Ποια χώρα καταργεί τους φόρους σε σοκολάτα και καφέ

Χτες

Μπορεί η πτώση της τιμής να αποτελέσει θετική είδηση για τους καταναλωτές, ωστόσο, οι αγορές προειδοποιούν

Ανεπιθύμητη η Χάποελ στην Ισπανία – Η Μπαρτσελόνα δεν της παραχώρησε το γήπεδο για προπόνηση

Χτες

Η πολιτική έχει εμπλακεί για τα καλά στον αθλητισμό, με την Μπαρτσελόνα να αρνείται στην Χάποελ Ιερουσαλήμ να προπονηθεί στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», ενώ στη Μανρέσα το κλίμα είναι τεταμένο.

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου και του κυβερνήτη του Σικάγο

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους δύο Δημοκρατικούς την Τετάρτη ότι δεν προστάτευσαν τα μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.