E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χουλουσί Ακάρ: Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός

Ο Ακάρ επισήμανε ότι η Τουρκία έχει ευθύνες και δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο

Χουλουσί Ακάρ: Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/8/2019 | 13:22

Τα Βαρώσια (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου) από αέρος και ξηράς εξέτασε ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία έχει ευθύνες και δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη και ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται και πως η παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί είναι αναγκαία.

Σύμφωνα με το παράνομο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Ακάρ, συνοδευόμενος από την ηγεσία του τουρκικού στρατού, ενημερώθηκε από την ηγεσία των κατοχικών δυνάμεων, είχε συσκέψεις, επισκέφθηκε στρατόπεδα και επιθεώρησε στρατιωτικές μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει το «πρακτορείο ειδήσεων», είναι η πρώτη φορά που Τούρκος υπουργός Αμυνας επισκέπτεται τα κατεχόμενα συνοδευόμενος από τόσο υψηλού επιπέδου αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός σε δηλώσεις του είπε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο από το 1974 και ότι κύριος σκοπός τους είναι η διασφάλιση της ύπαρξης και ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων. Αυτό έπρατταν και θα συνεχίσουν να πράττουν οτιδήποτε χρειαστεί, είπε.

«1974-2019, δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση, στάση και αντίληψη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», είπε.
Ανέφερε, επίσης, ότι τα γεωτρητικά πλοία της Τουρκίας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους και ότι τα πλοία του πολεμικού ναυτικού τις υποστηρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ακάρ πρόσθεσε ότι αναμένουν την Ελλάδα και την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» να ενεργήσουν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των καλών σχέσεων γειτονίας. Η Τουρκία, υποστήριξε, είναι εγγύηση για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

«Κάναμε τα πάντα σε ευθυγράμμιση με τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Κανείς δεν πρέπει να επιχειρήσει να τις καταργήσει, δεν είναι δυνατό, θα είναι μια μάταιη προσπάθεια. Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός. Ολοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, μην κάνουν λάθος», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η πολιτική ισότητα και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι απαραίτητη.

Τέλος, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ευθύνες και δικαιώματα ως εγγυήτρια και ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται. Η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο είναι αναγκαία, κατέληξε ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Σήμερα

Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

Σήμερα

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

Σήμερα

Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

Σήμερα

Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Σήμερα

Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

Σήμερα

Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σήμερα

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

Σήμερα

Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.