E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύνοδος G7: Με δακρυγόνα διαλύθηκε η μαζική διαδήλωση στη Γαλλία

Έπειτα από συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης σε διάφορα σημεία της πόλης

Σύνοδος G7: Με δακρυγόνα διαλύθηκε η μαζική διαδήλωση στη Γαλλία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2019 | 12:10

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους της πόλης Μπαγιόν, που απέχει 8 χιλιόμετρα από το Μπιαρίτς όπου διεξάγεται η σύνοδος της G7, προτού διαλυθούν μετά την επέμβαση μεγάλης αστυνομικής δύναμης που έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, φώναζαν σποραδικά συνθήματα κατά του καπιταλισμού και της αστυνομίας, και συχνά πυκνά συναντούσαν φράγματα της αστυνομίας στην πορεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης σε διάφορα σημεία της πόλης, οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στους πεζόδρομους του κέντρου, όπου κατέληξαν να συναντήσουν νέα οδοφράγματα της αστυνομίας πάνω σε μια γέφυρα, με αποτέλεσμα τελικά να διαλυθούν.

Για περισσότερο από μία ώρα οι διαδηλωτές βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την αστυνομία, και πέταξαν πέτρες εναντίον της. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας επανειλημμένα χρήση δακρυγόνων και τουλάχιστον μίας χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Το βράδυ, γύρω στις 21.30 ώρα Ελλάδας, η διαδήλωση διαλύθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γαλλικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μπιαρίτς για την τριήμερη σύνοδο κορυφής, επιτρέποντας την είσοδο μόνο στους κατοίκους και σε όσους εργάζονται στην πόλη.

Εδώ και μέρες, φήμες κυκλοφορούσαν για την οργάνωση μιας διαδήλωσης που δεν είχε λάβει την άδεια των αρχών για τη διεξαγωγή της, στο περιθώριο της G7, μακριά από το Μπιαρίτς, σε μια πόλη περικυκλωμένη από την αστυνομία.

Ο νομάρχης του διαμερίσματος των Ατλαντικών Πυρηναίων ενίσχυσε το βράδυ της Παρασκευής την περίμετρο της προστασίας, σε σύγκριση με την αστυνομική δύναμη που είχε προβλεφθεί στα μέσα Αυγούστου, την επεξέτεινε σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Μπαγιόν (με πληθυσμό 50.000 κατοίκους), με τις δυνάμεις της τάξης να έχουν αυξημένη εξουσία σε ελέγχους και αστυνομικές έρευνες σε αυτόν τον τομέα.

Από την Παρασκευή, οι έμποροι της Μπαγιόν είχαν αρχίσει να προστατεύουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους καλύπτοντάς τες με ξύλινα πάνελ και το Σάββατο η Μπαγιόν έδινε την εικόνα έρημης πόλης, προστατευμένης από μια πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία και με ορισμένες ενισχύσεις της γερμανικής αστυνομίας.

Ωστόσο, είχε προηγηθεί μια διαδήλωση κατά της G7, για την οποία οι αρχές είχαν δώσει σχετική άδεια. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ήρεμα κλίμα, από την πόλη Αντάγι έως την ισπανική συνοριακή πόλη Ιρούν, μια απόσταση 4 χιλιομέτρων. Σε αυτήν συμμετείχαν 15.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 9.000 σύμφωνα με τις αρχές.

Για σήμερα Κυριακή, αρκετές οργανώσεις κατά της G7 έχουν προγραμματίσει νέα διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στη Μπαγιόν, θα είναι "μια πορεία πορτρέτων" όπου διαδηλωτές υπέρ του "κλίματος" και της "κοινωνικής δικαιοσύνης" αναμένεται να κρατούν όλα τα επίσημα πορτρέτα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που εκλάπησαν από δημαρχεία εδώ και μήνες.

Άλλες επτά "ειρηνικές πορείες" πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις γειτονικές πόλεις του Μπιαρίτς για να "περικυκλώσουν" συμβολικά τη G7.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ινδία «έσπασε» ρεκόρ ζέστης από το 1901 – Ο θερμότερος Αύγουστος στη σύγχρονη εποχή

Σήμερα

Κατά 16% μειωμένες οι βροχοπτώσεις των μουσώνων στη χώρα

Έφηβος στη Βόρεια Καρολίνα πέθανε από λοίμωξη που προκαλείται από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Σήμερα

Η λοίμωξη προκαλεί πρωτοπαθή αμοιβική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (PAM) με γρήγορη εξέλιξη και συχνά θανατηφόρα έκβαση εντός περίπου πέντε ημερών

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 47χρονος που επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ψυχολόγο ‑ «Με ρωτούσε πώς μου φαίνονται»

Σήμερα

Ένοχος κρίθηκε ο κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, με την ποινή του να ανασταλεί για τρία χρόνια

Reuters: Η Πολωνία «χτίζει» τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό στρατό, πολλαπλασιάζοντας τις επενδύσεις σε εγχώριες και «γειτονικές» εταιρείες

Σήμερα

Φέτος η Πολωνία αναμένεται να ξοδέψει περίπου 53 δισ. ευρώ σε βασικές αμυντικές δαπάνες, ποσό που την τοποθετεί στην τέταρτη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ - Η στροφή της προς εταιρείες της Κεντρικής Ευρώπης

Σοκ στην Κυψέλη: Είχε φυλακιστεί το 2020 για μαστροπεία ο 43χρονος ‑ Κρατούσε Γερμανίδα έγκλειστη σε διαμέρισμα

Σήμερα

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες στην υπόθεση του δολοφονημένου βρέφους - Η γυναίκα τον γνώρισε μέσω social media και ήρθε στην Ελλάδα - Εκείνος την κρατούσε έγκλειστη σε διαμέρισμα με σκοπό να την ωθήσει στην πορνεία

Ερευνα: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο, αλλά παράγουν λιγότερο

Σήμερα

Γιατί το να δουλεύουμε περισσότερο δεν αρκεί

Χρυσοχοΐδης: Κατ` εξοχήν Ρομά αυτοί που κάνουν τις τηλεφωνικές απάτες ‑ Πρέπει να είσαι μάγος για να λύσεις το θέμα του Κηφισού

Σήμερα

Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την ομάδα «ΚΟΜΒΟΣ» που κάνει πρεμιέρα σήμερα στους δρόμους της Αττικής προκειμένου να δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό

Το επικό βίντεο από το Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», τα καρφιά από το Τελ Αβίβ για την Αγκυρα

Σήμερα

«Σε μια περίοδο κατά την οποία παράγοντες με ηγεμονικές φιλοδοξίες επιδιώκουν να επεκτείνουν την επιρροή τους, το Ισραήλ και η Ελλάδα θα ενεργούν αποφασιστικά για την προστασία της ασφάλειας και των κοινών τους συμφερόντων» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ

Αποχωρεί από την Φουρνά Ευρυτανίας η πολύτεκνη οικογένεια που είχε εγκατασταθεί πρώτη στο χωριό, «προσπαθήσαμε, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε»

Σήμερα

Μετά από δύο χρόνια η οικογένεια φεύγει από το χωριό - «Όταν έρθει η ώρα να κοιτάξουμε πίσω, θα ξέρουμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε», αναφέρει η μητέρα σε ανάρτησή της

Πώς η εθνική Ελλάδας προκρίνεται στο Μουντομπάσκετ 2027 – Τι χρειάζεται στα τέσσερα τελευταία ματς

Σήμερα

Μετά τη νίκη επί της Ισπανίας, η Ελλάδα έχει μπροστά της τέσσερις «τελικούς» ώστε να εξασφαλίσει εισιτήριο για το επερχόμενο Μουντομπάσκετ

Πολωνία: Φτιάχνει το μεγαλύτερο στρατό της Ευρώπης–Επιδιώκει να εξοπλίζει η ίδια τα στρατεύματά της

Σήμερα

Οι δαπάνες της Πολωνίας στον τομέα της άμυνας έχουν τετραπλασιαστεί από το 2022

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.