Τι να φάτε σήμερα: Σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης με ανθότυρο και λαχανικά
Μια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Η κουζίνα της Κρήτης φημίζεται για την ποικιλία αγνών προϊόντων και την ανάδειξη τους μέσα από παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες συνταγές. Τα σκιουφιχτά είναι ένα αγαπημένο είδος ζυμαρικού που μπορείτε να τα φτιάξετε με όποιο τρόπο επιθυμείτε, ακόμη και σκέτα με ανθότυρο, βούτυρο και πιπέρι. Παρακάτω θα βρείτε έναν πολύ γευστικό τρόπο για να τα αγαπήσετε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά για 5 άτομα
- 500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά
- 1 κ.σ. στακοβούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- 3 μεγάλα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 3 ντοματινια κομμένα στα δυο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 250 γρμ. Καπνιστό χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρμ. Ανθότυρο
- αλάτι, πιπέρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε το στακοβούτυρο σε τηγάνι και ανακατεύουμε καλά, χωρίς να κάψει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές , τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα ντοματινια.
- Μόλις μαραθούν, αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Σοτάρουμε το καπνιστό χοιρινό μόνο του στο τηγάνι, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το χοιρινό.
- Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, να δέσουν οι γεύσεις, σε χαμηλή φωτιά .
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ανθότυρο .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Έλενα Γαλύφα προτείνει το πιο διαχρονικό δίδυμο για κομψές εμφανίσεις
Πριν 1 ώρα
Ο συνδυασμός που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα και ταιριάζει σε κάθε περίσταση
Τα φθινοπωρινά φυτά που θα δώσουν νέα ζωή στο σπίτι σου
Πριν 1 ώρα
Το φθινόπωρο δεν είναι εποχή για μαραμένα λουλούδια· είναι η στιγμή να φυτέψεις ξανά και να φτιάξεις τη διάθεσή σου!
Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια
Πριν 1 ώρα
Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει
Πώς να αναβαθμίσεις το σπίτι σου για το φθινόπωρο
Πριν 1 ώρα
Το σπίτι είναι ο καμβάς – κι εσύ ο καλλιτέχνης που τον ζωγραφίζει κάθε μέρα με τη διάθεσή σου
Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου
Πριν 1 ώρα
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!
Ποιες είναι οι «πράσινες δραστηριότητες» που διώχνουν το άγχος;
Πριν 1 ώρα
Αν είσαι αγχώδης, δοκίμασε να τις ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου!
5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ευρώπη που θα σε εκπλήξουν με την ομορφιά τους
Χτες
Φτιάξε βαλίτσα, πάρε παλτό και ετοιμάσου να ερωτευτείς το φθινόπωρο σε αυτές τις πόλεις!
Πολυτέλεια στην οικονομική θέση; Ναι, αν πετάς με αυτή την εταιρεία
Χτες
Egg tarts, οθόνες και τεχνολογία
Η Φαίη Σκορδά δίνει ιδέα για το πιο chic office–casual σύνολο της σεζόν
Προχτές
Το look που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το γραφείο μέχρι την απογευματινή βόλτα
Το μπιστρό ‑ θρύλος στο Παρίσι που σερβίρει μόνο ένα πιάτο εδώ και 66 χρόνια
Προχτές
Το Le Relais de l’Entrecôte, είναι ένα ταπεινό μπιστρό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του ’50
Το `αντιπαθητικό` λαχανικό που θωρακίζει τον εγκέφαλο και την καρδιά
Προχτές
Οι φύτρες του έχουν 20 φορές περισσότερα ευεργετικά στοιχεία
Η χώρα που...συνταγογραφείται για ευεξία: Γιατί όλο και περισσότεροι γιατροί προτείνουν ένα ταξίδι εκεί
Προχτές