E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι κέρδισαν την μεγαλύτερη έκπτωση

Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι κέρδισαν την μεγαλύτερη έκπτωση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/9/2019 | 12:54

Κάτι λιγότερο από 600 εκατ. ευρώ- για την ακρίβεια 575,2 εκατ. ευρώ- μικρότερη βεβαίωση φόρου, έβγαλε η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ, που «έτρεξε» την Παρασκευή, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η καθαρή επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό θα περιοριστεί σε περίπου 460 εκατ. ευρώ λόγω μεγαλύτερης εισπραξιμότητας.

Πέρσι, η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ έδειξε βεβαίωση 3,093 δισ ευρώ, ενώ φέτος μετά τη μεσοσταθμική μείωση κατά 22%, τα ραβασάκια που πήραν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις δείχνουν 2,539 δισ ευρώ. Σημειωτέον, ότι αν δεν είχε προβλεφθεί μείωση φόρου, η εκκαθάριση θα ήταν πιο «τσιμπημένη» από πέρσι, καθώς κυρίως λόγω αλλαγών στην περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων, η βεβαίωση ήταν ανεβασμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Συμπληρωματικός Φόρος που επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, θα ήταν αυξημένος κατά περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι κέρδισαν το μεγαλύτερο ποσοστό της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ

Ως προς την κατανομή των εκπτώσεων, επιβεβαιώνονται οι πιλοτικές μετρήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία του αριθμού των ιδιοκτητών με χαμηλότερο φόρο βρίσκεται στην κατηγορία «ως 60.000 ευρώ αξίας ακίνητα», με συνολική μείωση φόρου 173,6 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσό έκπτωσης φόρου συγκεντρώνεται, όμως, εκεί που βρίσκεται η μεσαία τάξη, δηλαδή στη ζώνη από 80.000 ευρώ ως 1 εκατ. Ευρώ αξίας ακίνητα, με τη συνολική μείωση φόρου να διαμορφώνεται σε 316,7 εκατ. Ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο για κάθε ένα από αυτά τα νοικοκυριά η μείωση φόρου διαμορφώνεται σε 180 ευρώ. Σημειωτέον, ότι με βάση το προηγούμενο πλαίσιο, η μείωση φόρου πλαφονάριζε στα 100 ευρώ, ενώ για ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, δεν προβλεπόταν καμία αύξηση.

Ως προς την κατανομή των εκπτώσεων, επιβεβαιώνονται οι πιλοτικές μετρήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία του αριθμού των ιδιοκτητών με χαμηλότερο φόρο βρίσκεται στην κατηγορία «ως 60.000 ευρώ αξίας ακίνητα», με συνολική μείωση φόρου 173,6 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό έκπτωσης φόρου συγκεντρώνεται, όμως, εκεί που βρίσκεται η μεσαία τάξη, δηλαδή στη ζώνη από 80.000 ευρώ ως 1 εκατ. Ευρώ αξίας ακίνητα, με τη συνολική μείωση φόρου να διαμορφώνεται σε 316,7 εκατ. Ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο για κάθε ένα από αυτά τα νοικοκυριά η μείωση φόρου διαμορφώνεται σε 180 ευρώ. Σημειωτέον, ότι με βάση το προηγούμενο πλαίσιο, η μείωση φόρου πλαφονάριζε στα 100 ευρώ, ενώ για ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, δεν προβλεπόταν καμία αύξηση.

Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες

Έκπτωση 10% θα δουν και περίπου 15.000 μεγαλοϊδιοκτήτες, με ακίνητα αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ. Η συνολική ελάφρυνση φτάνει στα 26 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 1.776 ευρώ κατά μέσο όρο στον καθένα από αυτούς. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα δεν θα έχουν μείωση φόρου, ενώ η εκκαθάριση τους έβγαλε 465 εκατ. Ευρώ έναντι 450 εκατ. ευρώ πέρσι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αναστολή η παιδίατρος για την υπόθεση του βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο Ρίο

Σήμερα

Διατάχθηκε ΕΔΕ για την εφημερία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου – Σταθερή η κατάσταση του 5μηνου στη ΜΕΘ Πατρών

Πόρισμα ΕΜΠ για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Διαβρωμένος σωλήνας χωρίς αντιδιαβρωτική προστασία

Σήμερα

Το πόρισμα του ΕΜΠ παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και θα χρησιμοποιηθεί στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης στα Τρίκαλα

Αντριου Μαουντμπάντεν Ουίνδσορ: Το Παλάτι του απαγόρευσε να κάνει ιππασία στα βασιλικά κτήματα

Σήμερα

Το βρετανικό Παλάτι έχει έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά τη σύλληψη και την έρευνα σε βάρος του αδελφού του βασιλιά Καρόλου

Πάτρα: Καθαρή η μαγνητική του 5 μηνών βρέφους που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Σήμερα

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για την πορεία υγείας του 5 μηνών βρέφους που έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα

Ισπανία: Αντιδράσεις για τον διπλασιασμό του τουριστικού φόρου ‑ Τα έσοδα θα πάνε για το στεγαστικό

Σήμερα

Οι επισκέπτες ξενοδοχείων πέντε αστέρων θα μπορούσαν να χρεωθούν έως και 15 ευρώ τη βραδιά και οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων θα συνεχίσουν να πληρώνουν περίπου 6 ευρώ

Καρυστιανού: Πριν από το καλοκαίρι η ανακοίνωση του κόμματος – «Μας ζορίζει η ονομασία»

Σήμερα

Τι αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξής της στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» στο OPEN

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας: Διασωληνωμένος στο Τζάνειο 22χρονος

Σήμερα

Ο 22χρονος πήγε αρχικά το βράδυ της τρίτης στο νοσοκομείο Πύργου οπού και διασωληνώθηκε, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Σκέψεις για ρύθμιση ‑ ανάσα με περισσότερες δόσεις για χρέη προς την εφορία

Σήμερα

Ποιοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση και ποιοι θα την χάσουν

Αθώοι κρίθηκαν επτά κατηγορούμενοι στη Θεσσαλονίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό 20χρονου οπαδού, που έπεσε σε κώμα

Σήμερα

«Η μνήμη μου σταματάει στην Καμάρα είπε στην κατάθεσή του το θύμα, που δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τους επτά κατηγορούμενους με αποτέλεσμα να αθωωθούν

Ρίο: Ξέφυγε τον κίνδυνο το μωρό με μηνιγγίτιδα από τη Ζάκυνθο

Σήμερα

Ενθαρρυντικό είναι ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Ρώμη: Πεθερός επιτέθηκε με μπαλτά στη νύφη του στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Ο 85χρονος, κρατώντας μπαλτά, της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, προκαλώντας της τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.