E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κύπρος: Τέλος τα μούσια, τα σκουλαρίκια και τα μακριά νύχια στα σχολεία

Επιτρέπεται το τζιν αλλά...

Κύπρος: Τέλος τα μούσια, τα σκουλαρίκια και τα μακριά νύχια στα σχολεία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/9/2019 | 13:00

Δεν είναι μόνο η χρήση έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών που θα απαγορεύεται στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά. Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώνεις δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ευπρεπή εμφάνιση των μαθητών/τριών και προσθέτουν νέες απαγορεύσεις στη βάση με το τι βλέπουν να συμβαίνει στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γένι, μούσι, μουστάκι, σκουλαρίκια και… κοτσίδα στα αγόρια απαγορεύονται αυστηρώς. Παρελθόν τα κολάν, τα στενά παντελόνια, το μακιγιάζ, οι έντονες ανταύγειες στα μαλλιά, τα μεγάλα βαμμένα νύχια και οι… ψεύτικες βλεφαρίδες για τα κορίτσια.

Ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο επεξεργαζόταν τις αδυναμίες που παρουσίασαν οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων που εφαρμόστηκαν κατά την περσινή χρονιά και προχώρησε σε τροποποίησή τους αναφέρει ο Πολίτης της Κύπρου.

Μένει μόνο να σταλεί μία εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις των σχολείων για την εφαρμογή των αλλαγών που αποφασίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς υπερβολές

Η εμφάνιση των μαθητών/τριών στα σχολεία τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των συσκέψεων από τις δύο πλευρές (Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικούς) και συμφωνήθηκε ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μαθητική ιδιότητα των παιδιών και πρέπει να στηρίζεται στην καλαισθησία.

Μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να παρουσιάζονται στο σχολείο χωρίς υπερβολές. Τι εστί υπερβολή για τους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας; H απάντηση στο ερώτημα αναφέρεται ενδελεχώς στο πλαίσιο του υφιστάμενου κανονισμού που εμπλουτίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως υπερβολές, λοιπόν, θεωρούνται για τους μαθητές τα πολύ μακριά ή βαμμένα μαλλιά, το ιδιόρρυθμο κούρεμα, η κοτσίδα, το εμφανές αξύριστο πρόσωπο, τα γένια ή το υπογένειο, τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, οι διακοσμητικές καδένες και αλυσίδες, τα χαμηλόμεσα παντελόνια και άλλα παρόμοια.

Για τις μαθήτριες θεωρείται υπερβολή η ιδιόρρυθμη κόμμωση (βαμμένα ή φουντωτά μαλλιά ή εξεζητημένες ανταύγειες), το μακιγιαρισμένο πρόσωπο, τα βαμμένα χείλη, οι ψεύτικες βλεφαρίδες, το χαμηλόμεσο παντελόνι ή η κοντή φούστα και τα μακριά ή βαμμένα νύχια. Οι μαθήτριες ωστόσο μπορούν να φέρουν δακτυλίδια (αλλά όχι πολλά ή φανταχτερά) ή βραχιόλια (σε λελογισμένο αριθμό), τα παραδοσιακά σκουλαρίκια και φουλάρια που να ταιριάζουν με τις αποχρώσεις της στολής. Γενικά, τόσο οι μαθητές όσο και οι μαθήτριες θα πρέπει να αποφεύγουν το προκλητικό ντύσιμο και επιλογές που δεν συνάδουν με τη μαθητική ιδιότητα και την ευπρεπή εμφάνιση.

Επιτρέπεται το τζιν αλλά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτροπή εξέτασε και το θέμα της στολής. Θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται στους μαθητές /τριες λυκείων και τεχνικών σχολών το τζιν παντελόνι, αρκεί αυτό να είναι σκούρου, μπλε χρώματος χωρίς επιγραφές ή μηνύματα.

Απαγορεύεται μαθητής/τρια να προσέλθει στο σχολείο με τζιν ξεθωριασμένο, ξεβαμμένο, σκισμένο ή με…τρύπες. Γενικότερα, η μαθητική στολή περιλαμβάνει το γκρίζο παντελόνι για τα αγόρια και την γκρίζα φούστα για τα κορίτσια μαζί με πουκάμισο ή μονόχρωμη φανέλα χρώματος άσπρου, γκρίζου ή μπλε.

Η κάθε διεύθυνση θα πρέπει να καθορίζει ένα μοναδικό χρώμα φανέλας από τα πιο πάνω χρώματα σε συνεργασία με το κεντρικό μαθητικό συμβούλιο και τον Σύνδεσμο Γονέων. Τη χειμερινή περίοδο οι μαθήτριες μπορούν να φορούν παντελόνι γκρίζο αντί φούστας. Τα παντελόνια ωστόσο δεν πρέπει να είναι χαμηλόμεσα και πολύ στενά.

Απαγορεύονται επίσης τα κολάν παντελόνια. Επίσης, κατά τη χειμερινή περίοδο επιτρέπεται στους μαθητές/τριες τρικό ή πουλόβερ ή φούτερ ή σακάκι μπλε, γκρίζου ή μαύρου χρώματος. Εναπόκειται και πάλι σε κάθε σχολείο να καθορίσει τον χρωματισμό. Όσον αφορά τα παπούτσια, επιτρέπονται στους μαθητές/τριες τα δερμάτινα μαύρα ή αθλητικά χρώματος μαύρου ή μπλε. Η επίσημη στολή τόσο στο γυμνάσιο όσο και στα λύκεια παραμένει ως έχει: Γκρίζο παντελόνι για τα αγόρια, γκρίζα φούστα για τα κορίτσια, άσπρο πουκάμισο (για αγόρια και κορίτσια) και μπλε γραβάτα για τα αγόρια.

Στο ερμάρι τα κινητά

Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις συμφώνησαν επίσης στην απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές/τριες στα σχολεία, και όχι μόνο. Δεν θα επιτρέπεται επίσης η χρήση τάμπλετ, έξυπνων ρολογιών, φωτογραφικών μηχανών και μηχανών οπτικογράφησης.

Αν και η χρήση έξυπνων συσκευών θα απαγορεύεται εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, εντούτοις οι μαθητές/τριες θα μπορούν να τα μεταφέρουν μαζί τους, αρκεί να τα τοποθετούν σε ειδικά ερμάρια αποθήκευσης κατά την άφιξή τους στο σχολείο και να τα παραλαμβάνουν ύστερα από το τελευταίο κουδούνι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Σήμερα

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Σήμερα

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.