E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!»: Μια συναυλία με τον Σταμάτη Σπανουδάκη

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

«Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!»: Μια συναυλία με τον Σταμάτη Σπανουδάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/9/2019 | 14:56

Ένας “παρεξηγημένος” στίχος του 1987, που γίνεται τραγούδι και καταλήγει σήμερα σε μία αλλοιώτικη συναυλία. Τα τελευταία χρόνια κάνω τις συναυλίες μου μ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό σχήμα αλλά και ήχο.

Σήμερα θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, «κλείνοντας το μάτι» σε έναν άλλο ήχο, κυρίως για να ακούσω εγώ, και βέβαια εσείς, κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε λοιπόν, χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο,τραγούδι αλλά και χορωδία, να δημιουργούν τοπία μουσικά διαφορετικά, αλλά και να ενώνονται, παντρεύοντας Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες αλλά και καινούργιες μουσικές μου σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκα άλλη φορά» τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Και καταλήγει ο γνωστός δημιουργός: «Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η Ελληνική μουσική είναι ”Ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα”.  

Υ.Γ. Η “παρεξήγηση” ήταν ο στίχος “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές”. Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το «κλειδί», όμως, του στίχου είναι το  επαναλαμβανόμενο “Αν το θες”». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθούν τα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Συγκεκριμένα, θα δοθούν για την εκπαίδευση, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη 1.000 παιδιών στο Μεντάν της Ινδονησίας, όπου η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί 5 σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολυτεχνική σχολή), οικοτροφείο και νοσοκομείο.

Με αυτή την φροντίδα, τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές του Μεντάν διασώζονται από τις συμμορίες, την κακοποίηση, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, και μορφώνονται, ώστε να ζήσουν ως ενήλικες στην πατρίδα τους και να μην αναγκαστούν να πάρουν τον επικίνδυνο δρόμο της παράνομης μετανάστευσης.

Τιμές εισιτηρίων μέχρι 31 Αυγούστου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άνω διάζωμα (θέσεις χωρίς αρίθμηση): 20 €

Ζώνη Γ': 30 €

Ζώνη Β': 40 €

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζώνη Α': 50 €

Διακεκριμένη: 65 €

ΑΜΕΑ:15 €

Εκπτωτικά εισιτήρια: 15 € (*)

Τιμές εισιτηρίων από 1 Σεπτεμβρίου 2019

Άνω διάζωμα (θέσεις χωρίς αρίθμηση): 25 €

Ζώνη Γ': 45 €

Ζώνη Β': 55 €

Ζώνη Α': 70 €

Διακεκριμένη: 85 €

ΑΜΕΑ:15 €

Εκπτωτικά εισιτήρια: 15 € (*)

(*) Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται στο Άνω Διάζωμα σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν πολυτέκνους, φοιτητές, παιδιά έως 18 ετών και ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

Τη συναυλία οργανώνει το Μελωδικό Καράβι.

Αθήνα 11 Ιουλίου 2019

Τηλέφωνο επικοινωνίας για εισιτήρια ΑμεΑ: 210 32 26 313

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ατάκα στο «The Shawshank Redemption» που μπέρδεψε πολύ κόσμο

Πριν 11 ώρες

Όχι για τον λόγο που φαντάζεστε

Ο Γιάννης Κότσιρας σταματάει συναυλία για το «30 χρόνια λάθος ρεφρέν» (vid)

Χτες

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, κόσμος συνειδητοποιεί ότι τραγουδάει λάθος ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & Μαντώ: Νέο ντουέτο «Τα Καλοκαίρια Που Θα Ζήσουμε» με music video

Προχτές

Το κλασικό τραγούδι του 1995 επιστρέφει σε νέα ερμηνεία, συνοδευόμενο από ένα ολοκαίνουργιο music video σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη.

Οι Γιαγκίνηδες έκαναν sold out την Τεχνόπολη με το «Γλέντι των Ονείρων μας»

Προχτές

Χιλιάδες θεατές έζησαν μια αξέχαστη βραδιά λαϊκού γλεντιού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 7 Ιουλίου, με special guests τον Σπύρο Γραμμένο και τον Papazó.

Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

Πριν 3 μέρες

Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες

Αννα Βίσση: Ακούστε το teaser του νέου τραγουδιού «Όλο Πιο Πάνω» ‑ Ο ARGY επιβεβαίωσε τη συνεργασία τους

Πριν 3 μέρες

Ο διεθνούς φήμης DJ και παραγωγός επιβεβαίωσε επίσημα τη συνεργασία με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, μοιράζοντας ένα πρώτο teaser από το κοινό τους single.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

Πριν 4 μέρες

Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

Pantera: Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα στο Release Athens 2026

Πριν 5 μέρες

Η θρυλική μπάντα του groove metal εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Νερού, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, μαζί με Trivium και Bodysnatcher.

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

Πριν 6 μέρες

Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.