E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υποψίες ότι η κλοπή όπλων από στρατόπεδο της Λέρου έγινε «από μέσα»

Στο μικροσκόπιο των Αρχών περίπου 10 αξιωματικοί και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού

Υποψίες ότι η κλοπή όπλων από στρατόπεδο της Λέρου έγινε «από μέσα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/9/2019 | 20:35

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πολεμικό Ναυτικό εξαιτίας του βαρύ οπλισμού που χάθηκε από αποθήκη στη Ναυτική Βάση της Λέρου. Η απώλεια του υλικού έγινε αντιληπτή τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια καταμέτρησης.

«Κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται δύο φορητά αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες και πυρομαχικά για αυτόματα όπλα αλλά και βραδύκαυστο φυτίλι που χρησιμοποιείται σε συνδεσμολογία εκρηκτικών υλών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΛέρος: Αντιαρματικά και εκρηκτικά του Πολεμικού Ναυτικού έκαναν φτερά 10/9/2019

Στη Λέρο μετέβη άμεσα κλιμάκιο ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η στρατιωτική μονάδα έχει σφραγιστεί.

Το στρατιωτικό υλικό φυλασσόταν σε αποθήκη υψηλής ασφάλειας με περιμετρική φρουρά από σκοπούς 24 ώρες το 24ωρο, εξοπλισμένη με σύστημα συναγερμού, κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις εντός και εκτός και διπλές πόρτες. Μάλιστα ήταν προσβάσιμη σε μικρό αριθμό αυστηρά εξουσιοδοτημένων στελεχών του Ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποψίες για «δουλειά από μέσα»

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Α. Τζούμης ανέφερε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha: «Όπου υπάρχουν τέτοιου είδους πυρομαχικά και οπλισμός υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Συνεπώς λοιπόν το να προβεί κάποιος σε μία τέτοια ενέργεια, ο οποίος δεν γνωρίζει τι γίνεται, πρέπει να έχει πληροφόρηση εκ των έσω», εκφράζοντας υποψίες για δολιοφθορά.

Οι στρατιωτικές Αρχές και η αστυνομία με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Βασικά ερωτήματα είναι: πότε χάθηκαν τα όπλα, ποιοι είχαν πρόσβαση στην αποθήκη και αν έγινε λάθος στην καταμέτρηση.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο προσωπικό που είχε πρόσβαση στην αποθήκη. Ωστόσο οι Αρχές έχουν επεκτείνει την αναζήτησή τους και εκτός Λέρου, σε άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού σε νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία καταμέτρηση είχε γίνει τον Δεκέμβριο, συνεπώς θεωρείται ότι ο οπλισμός χάθηκε στους ενδιάμεσους μήνες. Εξετάζεται όμως και αν οι προηγούμενες καταμετρήσεις είχαν γίνει με τον σωστό τρόπο.

Πού «κοιτάζει» η αστυνομία

Η αστυνομία έχει βάλει στο επίκεντρο των ερευνών έναν συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, αξιωματικών αλλά και κατώτερου προσωπικού, περίπου 10 ατόμων, που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες.

Θα αναζητηθούν ίχνη DNA, ίχνη από αποτυπώματα καθώς και το υλικό από τις κάμερες για να διαπιστωθεί ποιος κινήθηκε στη συγκεκριμένη αποθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αναζητηθούν και πρόσωπα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο στρατόπεδο της Λέρου.

Από την Αντιτρομοκρατική απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, λέγοντας ότι «πρόκειται για κάτι δικό τους», υπονοώντας ότι υπήρχε «εσωτερικό χέρι» στην ενέργεια. Όπως μάλιστα τονίζεται, τα όπλα βρίσκονταν σε πολλά σακβουαγιάζ και δεν θα μπορούσε μόνο ένα άτομο να υλοποιήσει την κλοπή.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Ελλάδα Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Ελλάδα Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Ελλάδα Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Ελλάδα Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Ελλάδα Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Ελλάδα Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Ελλάδα Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Ελλάδα Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Ελλάδα Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Ελλάδα Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Ελλάδα Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.