E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: Να οριστεί επιτέλους η δική για τη δολοφονία

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: Να οριστεί επιτέλους η δική για τη δολοφονία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/9/2019 | 17:49

Την επίσπευση των διαδικασιών ώστε «να προσδιοριστεί η δίκη των κατηγορουμένων» για την «σε δημόσια θέα δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλο» ζητά η οικογένεια του ενόψει της συμπλήρωσης στις 21 Σεπτεμβρίου ενός χρόνου από τον συγκλονιστικό χαμό του έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της οικογένειας, «πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, καθώς αποτέλεσε πλήγμα για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας» και «η αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος προϋποθέτει τη δικαστική προτεραιοποίηση της και τη διεξαγωγή μιας διαφανούς και δίκαιης δίκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικογένεια και οι φίλοι του 33χρονου Ζακ βρίσκονται εν αναμονή της κρίσης του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε ο ανακριτής της υπόθεσης κήρυξε το πέρας της ανακριτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν ενώπιον του κατηγορούμενοι ο κοσμηματοπώλης, ένας ακόμη επιχειρηματίας της περιοχής αλλά και τέσσερις αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η δικογραφία βρίσκεται από τον Ιούνιο στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρόταση ώστε να εκδοθεί βούλευμα για την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας:

«Έκτοτε δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, ενώ οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, αρθρώνοντας συχνά προκλητικό και υβριστικό λόγο εις βάρος του θύματος. Η βίαιη θανάτωση του Ζακ Κωστόπουλου προκάλεσε τεράστιο πόνο στην οικογένεια του, στους φίλους του και συνολικά στο κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα προκάλεσε αγανάκτηση σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χειρίστηκαν τη δικογραφία και την αμετανόητη σκληρότητα που επέδειξαν οι δράστες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία παγκόσμια καμπάνια μα αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για αυτόν το βάρβαρο θάνατο.

Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές. Γι' αυτούς τους λόγους η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου υπέβαλλε σήμερα εγγράφως αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να προσδιοριστεί η δίκη κατά των κατηγορουμένων για τον άδικο θάνατο του».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάνος Ρούτσι: “Έχει χάσει 10 κιλά, αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές“ λένε οι γιατροί

Σήμερα

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι εξέδωσε η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Αγρια δολοφονία γνωστού bodybuilder: Τον σκότωσε η σύζυγός του – «Δεν άντεχε να ζει με τον φόβο ...»

Σήμερα

Η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του - Είχε ανοίξει τρύπες στους τοίχους για να τον κατασκοπεύει

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Σήμερα

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Σήμερα

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Σήμερα

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.