9+1 πράγματα που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου σύμφωνα με τη Μαρί Κοντό
Έρχεται να τακτοποιήσει και αυτόν το χώρο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
H γκουρού της οργάνωσης, Μαρί Κόντο, είναι πλέον ένα από τα πιο πολυσυζητημένα άτομα των τελευταίων μηνών ύστερα από την πρεμιέρα της εκπομπής της «Tidying Up with Marie Kondo» στο Netflix, η οποία ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως να βάλουν τάξη στη ζωή τους.
Tα βιβλία της έχουν γίνει best seller σε δεκάδες χώρες χάρη στη φιλοσοφία της ότι δεν πρέπει να κρατάμε οτιδήποτε δεν μας δίνει πλέον χαρά.
Εμείς ξεφυλλίσαμε τα βιβλία της The Life-Changing Magic of Tiding Up και Spark Joy, και τακτοποιήσαμε την κουζίνα του Olive κρατώντας μόνο τα πράγματα, που η ίδια πρότεινε, για ένα καλά οργανωμένο περιβάλλον.
Να λοιπόν τι κρατήσαμε:
1. Απορροφητικές πετσέτες κουζίνας, τις οποίες και διπλώσαμε με τη μέθοδο KonMari.
2. Μια θήκη για το σφουγγάρι και το απορρυπαντικό πιάτων κάτω από το νεροχύτη.
3. Ένα μικρό καλάθι απορριμάτων, το οποίο να χωρά κάτω από το νεροχύτη.
4. Μικρά κουτιά για να αποθηκεύσουμε τα τρόφιμα στα ντουλάπια μας.
5. Ράφια από σύρμα για τα πιάτα μας (εξοικονομήσαμε πολύ χώρο στα ντουλάπια μας έτσι).
6. Μπαμπού ή ξύλινους δίσκους για τα μαχαιροπίρουνα. Μη χρησιμοποιείς πλαστικό.
7. Μόνο τα δοχεία φαγητού που χρησιμοποιούμε. Τα υπόλοιπα είτε τα πετάξαμε, είτε τα χρησιμοποιήσαμε για να οργανώσουμε τα συρτάρια μας.
8. Βάλαμε μικρά διαχωριστικά στα ράφια μας για να αποθηκεύσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα τις επιφάνειες κοπής.
9. Τα ακριβά πιάτα μετατρέπονται σε καθημερινά πιάτα! Τίποτα δεν αποθηκεύεται για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια ιδιαίτερη περίπτωση.
10. Χαρτοπετσέτες, κουβέρ, σουπλά και ό,τι άλλο προσφέρει χαρά σε εσένα ή στους καλεσμένους σου κατά το μαγείρεμα ή το γεύμα μένει στην κουζίνα!