E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κύπρος: Επεστράφηκε η τουρκική σημαία που πήρε 16χρονος από το σχολείο της Λύσης

Τι αναφέρει η επιστολή συγνώμης από την οικογένεια του νεαρού

Κύπρος: Επεστράφηκε η τουρκική σημαία που πήρε 16χρονος από το σχολείο της Λύσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/9/2019 | 20:29

Επεστράφη σήμερα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς που πήρε 16χρονος Ελληνοκύπριος από το δημοτικό σχολείο «Φαζίλ Κιουτσούκ» στην κατεχόμενη Λύση. Το περιστατικό είχε συμβεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Τα "λάφυρα" συνοδεύονταν από επιστολή συγνώμης της οικογένειας του 16χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επιστολή έφερε στο φως της δημοσιότητας το Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, και μεταξύ άλλων ο πατέρας του 16χρονου, αφού εκφράζει τη λύπη του για όσα προκάλεσαν οι «απερίσκεπτες πράξεις» του γιου του, επισημαίνει ότι ο γιος του μετάνιωσε για το λάθος του, δηλώνοντας βέβαιος πως δεν θα επαναληφθεί ξανά. Η επιστολή αναφέρει:

«Είμαι ο πατέρας του νεαρού , ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε Εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιού μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Τόσο εγώ όσο και ο γιός μου και ολόκληρη η οικογένεια μας μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους, δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις.

Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτωση. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι , το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιός μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι΄αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δήλωση της αυτοαποκαλούμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του 16χρονου μετέβησαν σήμερα στο λεγόμενο «προεδρικό» μέγαρο συνοδευόμενοι από τον Μουφτή Talip Atalay και την επικεφαλής του Γραφείου για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, Salpy Eskidjian, λόγω του ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού γεγονότος. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση Meltem Onurkan Samani.

Μετά την παραλαβή της σημαίας και της φωτογραφίας του Ντενκτάς, ο κ. Ακιντζί είπε ότι έγινε ένα «μεγάλο λάθος» και πως αυτό θα πρέπει να «αποτελέσει ένα μάθημα». «Γεμίζοντας τα μυαλά νέων ανθρώπων με εχθρότητα και μίσος είναι ένα βαρύ φορτίο τόσο για τους νέους όσο και για το νησί μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε, επίσης, ότι αναγνωρίζοντας το λάθος και εκφράζοντας απολογία προς τους Τουρκοκύπριους είναι σημαντικό, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η κουλτούρα ειρήνης στα εκπαιδευτικά συστήματα και των δύο κοινοτήτων.

«Δυστυχώς, πολλοί Έλληνες έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνουν οι έρευνες. Αυτό και παρόμοια περιστατικά δείχνουν ότι είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες των άλλων», υποστήριξε ο κ. Ακιντζί.

Ανέφερε ακόμη ότι η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση «εργάζεται για την εδραίωση της κουλτούρας ειρήνης στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο να παράγουμε σωστά αποτελέσματα από τα λάθη, η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Sober Karamehmet για να του παραδώσει τη σημαία και τη φωτογραφία του Ντενκτάς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο, σκληρό βίντεο

Χτες

Εικόνες που προκαλούν σομ από τη βάρβαρη δολοφονία, που φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των τεσσάρων θυμάτων να δώσουν χρήματα για τη μεταφορά τους με το βαν

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την απόδραση φυλακισμένου στον Κορυδαλλό: Ο 48χρονος τρέχει και οι σωφρονιστικοί τον καταδιώκουν

Χτες

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σοκ στο Λιβαδερό Σερβίων: Αγρια επίθεση αρκούδας που ισοπέδωσε μαντρί και κατασπάραξε 15 πρόβατα

Χτες

Σε απόγνωση πατέρας και γιος που αντίκρισαν εικόνες καταστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα τους

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα για τους Hells Angels: 5.000 μέλη στην πόλη και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Χτες

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για την παγκόσμια συγκέντρωση περίπου 5.000 μελών των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου

Βόμβα Σαμαρά: Έτοιμο νέο κόμμα – Ποιους ψηφοφόρους βάζει στο στόχαστρο

Χτες

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει λάβει την απόφαση για νέο κόμμα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών

«Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια»: Σκληρή ανακοίνωση των αρχαιολόγων για το Νιόκαστρο Πύλου

Χτες

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι το Νιόκαστρο της Πύλου μετατράπηκε σε ιδιωτικό σκηνικό πολυτέλειας για λίγους εκλεκτούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

Χτες

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας των δύο εν ενεργεία βουλευτών

Πήλιο: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε τρία χωριά ‑ Τι εντοπίστηκε

Χτες

Η απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Μαΐου - Η ανακοίνωση του δήμου Νότιου Πηλίου

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του Notos στη Σταδίου για να μη χαθούν 300 θέσεις εργασίας

Χτες

Το πολυκατάστημα θα βάλει λουκέτο τον ερχόμενο Αύγουστο

SMS σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών για την πρόληψη των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες

Χτες

Εκστρατεία ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και το Safe Water Sports

«Ελ. Βενιζέλος»: Επιβάτης έφερε μισό εκατ. ευρώ αδήλωτα μετρητά από το Ντουμπάι

Χτες

Το χρηματικό ποσό δεσμεύτηκε και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω από τις αρμόδιες τελωνειακές υπηρεσίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.