E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κλοπή οπλισμού στη Λέρο: Eμπλέκουν τη φρουρά υψηλόβαθμου αξιωματούχου

Νέα τροπή στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού

Κλοπή οπλισμού στη Λέρο: Eμπλέκουν τη φρουρά υψηλόβαθμου αξιωματούχου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/9/2019 | 11:12

Άλυτο μυστήριο παραμένει η εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή του στρατιωτικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Οι μέχρι σήμερα έρευνες δεν έχουν οδηγήσει πουθενά για το πως «έκαναν» φτερά όπλα και πυρομαχικά από τη βάση του Ναυτικού στο ακριτικό νησί.

Οι νέες πληροφορίες έρχονται να περιπλέξουν τα πράγματα. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο των ερευνών για την κλοπή στη Λέρο αξιολογούνται πληροφορίες πως ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα πρόσωπα αυτά παραιτήθηκαν από το Σώμα τον Οκτώβριο του 2018, όταν εκτιμάται ότι «έκαναν φτερά» από τη βάση τα όπλα και τα πυρομαχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα αυτή τροπή έρχεται ενώ ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο, χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας «μειωμένης αξιοπιστίας»!

Ο άνθρωπος αυτός έχει καταθέσει ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 και ενώ έκανε βάρδια ως αξιωματικός υπηρεσίας, ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης μαζί με δυο άνδρες της ΟΥΚ (νυν Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών), είχαν πάρει το κλειδί και τον μυστικό κωδικό ασφαλείας και είχαν μπει, τουλάχιστον μια φορά, στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα και τα πυρομαχικά, χωρίς να έχουν εξουσιοδότηση. Στην κατάθεσή του δεν είχε κατονομάσει τους δυο ΟΥΚαδες.
Μετά την κατάθεσή του, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου βρήκε, σε μονάδα της Βόρειας Ελλάδας, όπου πλέον είχε μετατεθεί, τον μέχρι τον Σεπτέμβριο του ’18 υπεύθυνο της αποθήκης με το «πολεμικό απόθεμα». Μόνο που εκείνος διέψευσε τη μαρτυρία και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Το ίδιο έκανε και ο άνθρωπος που τον διαδέχτηκε στην ευθύνη φύλαξης της αποθήκης (από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι πρότινος): αρνήθηκε ότι ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης και δυο άνδρες της ΟΥΚ είχαν μπει στο χώρο με το στρατιωτικό υλικό παράτυπα.

Στην… έδρα της ΟΥΚ

Πηγές με ενημέρωση της υπόθεσης, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως ίσως η διοίκηση των ΟΥΚ (σ.σ. σώμα στο οποίο επικεντρώνονται για την ώρα οι έρευνες) θελήσει να προστατεύσει τα επίλεκτα μέλη της από την έκθεση στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο των ερευνών, την περασμένη εβδομάδα, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου πήγε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (πρώην ΟΥΚ) στο Σκαραμαγκά για να ερευνήσει το χώρο και να συλλέξει στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των ανδρών της μονάδας που φέρονται να πήγαν στη Λέρο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας δεν έχει γίνει γνωστό. Πολλοί είναι εκείνοι που, σύμφωνα με την Καθημερινή, εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν η έρευνα θα καταφέρει να αποκαλύψει τα ονόματα των ΟΥΚάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Πριν 10 ώρες

Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

Καρυστιανού για νέο κόμμα: Οι διεργασίες, αν θα είναι η ίδια πρόεδρος και η αιχμιρή κριτική στον Τσίπρα

Πριν 10 ώρες

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου σχηματισμού και απάντησε στο ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τα τρακτέρ ‑ Στο τραπέζι επικαιροποιημένος αστυνομικός σχεδιασμός

Πριν 10 ώρες

Το πρωί της Τετάρτης θα παρουσιαστεί το θετικό πακέτο παρεμβάσεων για αγρότες και κτηνοτρόφους

Διπλώματα οδήγησης: Τέλος εποχής στη χρήση τους – Οι αλλαγές

Χτες

Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει η αντικατάστασή τους

Ο πρόεδρος της Κολομβίας έτοιμος να «πάρει τα όπλα» μετά τις απειλές Τραμπ

Χτες

O Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον κολομβιανό πρόεδρο «άρρωστο άνθρωπο», κατηγορώντας τον ότι «φτιάχνει κοκαΐνη και την πουλά στις Ηνωμένες Πολιτείες»

Μαδούρο: «Είμαι αθώος» – Στις 17 Μαρτίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στη Νέα Υόρκη

Χτες

Αθώοι δήλωσαν ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια Φλόρες. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο στις 17 Μαρτίου. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

Η Μαρία Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στα προημιτελικά του United Cup

Χτες

Επόμενη σειρά αγώνων με την Ελβετία την Τετάρτη για μια θέση στα ημιτελικά

Δανία: «Ο Τραμπ μιλάει σοβαρά όταν λέει ότι θέλει να καταλάβει τη Γροιλανδία»

Χτες

Η πρωθυπουργός της Δανίας λέει ότι ο Τραμπ είναι σοβαρός ως προς την επιθυμία του να αναλάβει τον έλεγχο της Γροιλανδίας

Βίντεο από το ρεσάλτο των φινλανδικών ειδικών δυνάμεων

Χτες

Στις εικόνες φαίνεται ένα ελικόπτερο να πλησιάζει το πλοίο και ένοπλοι άνδρες να κατεβαίνουν στο κατάστρωμα με σκοινί

«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Μαδούρο στην Ελβετία

Χτες

Το μέτρο, που τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα εφαρμοστεί για τέσσερα χρόνια, έχει στόχο να αποτρέψει εκροή παράνομων ενδεχομένως περιουσιακών στοιχείων

The Times: O Χαμενεΐ ετοιμάζει σχέδιο διαφυγής στη Μόσχα

Χτες

Το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί εφόσον διαπιστωθεί ότι ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας λιποτακτούν ή αρνούνται να εφαρμόσουν εντολές του

Κακλαμάνης: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Παπαδάκη – «Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά του»

Χτες

«Αυτό πρέπει να το πω, ακόμα κι αν τώρα τρώει το μουστάκι του από την τσαντίλα του»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.