E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Τραμπ αρνείται να δει επισήμως τον Ερντογάν

Απογοήτευση επικρατεί στην τουρκική αποστολή που έχει μεταβεί στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ αρνείται να δει επισήμως τον Ερντογάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/9/2019 | 19:44

Σε ένα… γεύμα ελπίζει πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να του εκθέσει τις τουρκικές θέσεις για μία σειρά από ζητήματα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος και το επιτελείο του δεν επιθυμούν επίσημη διμερή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, όπως διέρρευσε τουλάχιστον σήμερα ο πολύ γνωστός και έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Μουράτ Γετκίν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος δημοσιογράφος, που οι πηγές του σπάνια διαψεύδονται, «όταν χθες το βράδυ διαφάνηκε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα είναι ανάμεσα στους ηγέτες που θα δει επισήμως ο Αμερικανός πρόεδρος στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, μόνη ελπίδα για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ του απέμεινε ένα γεύμα που θα παρατεθεί στις 25 Σεπτεμβρίου από το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Philenews.com, το τηλεφώνημα που έγινε χθες βράδυ μεταξύ Ερντογάν-Τραμπ προκάλεσε αρκετές απορίες, όταν σε λίγες ώρες/ημέρες –όπως τουλάχιστον διατυμπάνιζε η Άγκυρα- ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντούσε τον Αμερικανό πρόεδρο για να ανοίξουν όλη τη «βεντάλια» των θεμάτων, από Συρία και εξοπλιστικά μέχρι ανατ. Μεσόγειο.

Το ερώτημα λοιπόν που δημιουργήθηκε εύλογο. «Γιατί έγινε αυτό το τηλεφώνημα ενόψει συνάντησης και τί ειπώθηκε άραγε;». Η απορία δεν άργησε να λυθεί. Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ με τον Τούρκο πρόεδρο, για να μεταφέρει μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για τους S-400 και τα F-35, ήρθε και ένα τηλεφώνημα μεταξύ των δύο προέδρων για να ενημερώσει –όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος- ο Ντόναλντ Τραμπ γιατί δεν μπορεί να συναντήσει –επισήμως τουλάχιστον- το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλες οι ελπίδες στο «Cipriani»

Οι λεπτομέρειες αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν αλλά ανεπισήμως και για ένα μισάωρο το πολύ –όπως τονίζεται- πριν από το γεύμα του Τουρκο-Αμερικανικού Συμβουλίου στο εστιατόριο «Cipriani» στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας για μία επίσημη συνάντηση, ο Τραμπ δέχτηκε μόνο να τον συναντήσει στο εστιατόριο «Cipriani» για μισή ώρα. Κι αφού τα πουν, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, στη συνέχεια θα εισέλθουν και οι δύο στην κύρια αίθουσα του εστιατορίου με τους προσκεκλημένους, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ αφού απευθύνει ένα μικρό λογύδριο, θα αποχωρήσει χωρίς να συμμετάσχει στο φαγητό, επειδή έχει μία άλλη πολύ σημαντικότερη υποχρέωση. Να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο γεύμα δωρητών για την προεκλογική του εκστρατεία το 2020.

Το ίδιο βράδυ ωστόσο ο γαμπρός του Τραμπ και ειδικός απεσταλμένος του στη Μέση Ανατολή, Τζάρεντ Κούσνερ, θα συμμετάσχει σε δείπνο που διοργανώνει το φόρουμ Νταβός και στο οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι προσκεκλημένος και ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.