E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα

Οι καταθέσεις που δηλώνουν, τα ακίνητα που διαθέτουν, η συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις και τα δάνεια που οφείλουν

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/9/2019 | 12:39

Εντελώς διαφορετικές είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε η Βουλή και αφορούν την χρήση του 2016 και του 2017.

Ο τότε πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 21.527,04 ευρώ, εισόδημα από ακίνητα 1.500 ευρώ, από τόκους 1,92 ευρώ, από άλλη περίπτωση 46.274,04 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 16.666,71 ευρώ και από τόκους 0,25 ευρώ.

Ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πόθεν έσχες του 2017 (χρήση 2016) δήλωσε συνολικά εισοδήματα 99.297 ευρώ ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι 331.356 ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 275.000 ευρώ από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην BNB συνολικής αξίας περίπου 37.000 ευρώ, εκ των οποίων πώλησε ορισμένα εισπράττοντας περίπου 10.000 ευρώ. Η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει κτήση 3 θυρίδων στην Alpha bank.

Οι τραπεζικές καταθέσεις σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κ. Μητσοτάκη ανέρχονται την συγκεκριμένη χρονιά σε περίπου 4.000 ευρώ και 500 δολάρια. Η σύζυγός του διατηρεί 325.939 ευρω στην Societe Generale της Γαλλίας με την σημείωση ότι προέρχεται από εισοδήματα προηγούμενων ετών και πώληση περιουσιακού στοιχείου, 481.924 ευρώ στην Lombard Ordier της Ελβετίας και περίπου 39.000 ευρώ σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζεύγος Μητσοτάκη δηλώνει ακίνητα σε Χανία, Κυκλάδες και Γλυφάδα όλα αποκτηθέντα σε παλαιότερα έτη. Ο αρχηγός της ΝΔ δηλώνει 2 ΙΧ και φορτηγό 2.600 κ.ε ενώ 2 ΙΧ δηλώνει η σύζυγός του. Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει επίσης την συμμετοχή του στον Κήρυκα Χανίων ενώ η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει τις εταιρείες Zeus + Dione AE και την «Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ». Το ίδιο έτος η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ εκποιεί – διαγράφει την εταιρεία Personal Ventures.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει συνοφειλέτης κατά το 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ στην Πειραιώς, με το υπολειπόμενο ποσό την τρέχουσα χρονιά να ανέρχεται σε 297.000 ευρώ ενώ η σύζυγός του συνοφειλέτης κατά το 1/3 σε δάνειο 900.000 ευρώ με το υπολειπόμενο ποσό να είναι 863.000 ευρώ, ενώ εμφανίζει υποχρέωση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος ύψους 29.776 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα ύψους 31.036,93 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει καταθέσεις στην Εθνική ύψους 8.077,51 ευρώ. Και οι δύο δηλώνουν δικαιούχοι λογαριασμού στο όνομα των παιδιών τους ύψους 20.001,36 ευρώ. Η Μπέτυ Μπαζιάνα δηλώνει επίσης λογαριασμούς στη Eurobank 0,01 ευρώ και 2,59 ευρώ, στην Alpha δύο λογαριασμούς που ο ένας έχει 1,59 και ο άλλος 0,89 ευρώ. Δεν υπάρχουν αλλαγές στα ακίνητα και στα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο έτος 2018 (χρήση 2017) ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα 41.067 ευρώ και η σύζυγός του 89.334 ευρώ εκ των οποίων 48.300 ευρώ από ακίνητα. Τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην BNP του κ. Μητσοτάκη ανέρχονται σε περίπου 23 χιλ ευρώ ενώ η σύζυγός του διατηρεί τις 3 θυρίδες. Οι καταθέσεις του προέδρου της ΝΔ ανέρχονται σε περίπου 8.000 ευρώ και 500 δολάρια. Σταθερές παραμένουν οι καταθέσεις της κυρίας Γκραμπόφσκι καθώς δηλώνει τους δύο λογαριασμούς σε ξένα πιστωτικά ιδρύματα ύψους περίπου 530.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους παραμένει σταθερή. Το οικονομικό έτος 2017 ο κ. Μητσοτάκης αποκτά από κληρονομία 3 ΙΧ 2 χιλ κ.ε. και 1,5 χιλ κ.ε. ενώ η συμμετοχή του ζεύγους σε κάθε είδους επιχείρηση παραμένει σταθερή.

Τέλος, το οικονομικό έτος 2017 οι δανειακές υποχρεώσεις έχουν διαμορφωθεί ως εξής: για την κυρία Γκραμπόφσκι διατηρείται η συνοφειλή κατά 1/3 δανείου του οποίου το υπόλοιπο ανέρχεται σε περίπου 850.000 ευρώ και άλλα περίπου 70.000 ευρώ σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει συνοφειλή κατά 1/5 σε δάνειο το υπόλοιπο του οποίου ανέρχεται σε 281.000 ευρώ και συνοφειλή κατά ½ σε δάνειο με υπόλοιπο 43.756 ευρώ.

Το 2018 (χρήση 2017), ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 33.909,24 ευρώ, 3,77 ευρώ από τόκους και 1.500 ευρώ από ακίνητα. Η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές 19.818, 46 ευρώ, από τόκους 2,29 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει λογαριασμό στη Eurobank 3,50 ευρώ με συνδικαιούχο, στην Alpha με 0,89 ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα ύψους 51.028,49 ευρώ.

Η σύζυγός του δηλώνει λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα ύψους 11.693, 57 ευρώ και δύο λογαριασμούς στην Alpha, ο ένας λογαριασμός ύψους 8,59 ευρώ και ο άλλος 0,89 ευρώ, δηλώνει επίσης λογαριασμό στην Πειραιώς ύψους 614 ευρώ, λογαριασμούς στη Eurobank, συνολικού ύψους 2,6 ευρώ. Στην Εθνική Τράπεζα υπάρχει ένας ακόμη λογαριασμός στο όνομα Τσίπρας Φοίβος-Παύλος με συνδικαιούχους τους γονείς ύψους 25.463,51 ευρώ. Δεν υπάρχουν αλλαγές στα ακίνητα και τα οχήματα.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία

Πολιτική Σήμερα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό έλαβε χώρα στην Αλ-Χασάκα

Πέτρος Φιλιππίδης: Εισαγγελική πρόταση για αθώωση λόγω πλείστων αμφιβολιών

Πολιτική Σήμερα

Συνολικά 38 αντιφάσεις εντοπίστηκαν στις καταθέσεις της καταγγέλλουσας

ΔΟΕ: Πρώτη γυναίκα πρόεδρος η Κίρστι Κόβεντρι

Πολιτική Σήμερα

Ιστορία γράφτηκε στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς η Κίρστι Κόβεντρι είναι επίσημα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος

Θερμοκρασιακή αναστροφή: Ο καιρός κάνει «κωλοτούμπα» ‑ Τι έρχεται και πού!

Πολιτική Σήμερα

Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο: Η θερμοκρασία «παίζει» ανάποδα!

«Νεκρός» δορυφόρος της NASA έστειλε σήμα μετά από 58 χρόνια αναστατώνοντας τους επιστήμονες

Πολιτική Σήμερα

Οι δύο πιθανές επιστημονικές εξηγήσεις για την «ανάσταση» του δορυφόρου

Ενέδρα θανάτου σε γάμο: «Γάζωσαν» το ζευγάρι μετά το γλέντι ‑ Σκοτώθηκαν η νύφη και ένας από τους δράστες

Πολιτική Σήμερα

Τραγικό φινάλε είχε ένας γάμος στη Γαλλία, καθώς η νύφη σκοτώθηκε έπειτα από ένοπλη επίθεση

Το Ιράν χτύπησε με βαλλιστικό πύραυλο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ

Πολιτική Σήμερα

Στη 10η ημέρα βρίσκεται η σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν

58χρονη έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύντροφό της – Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Πολιτική Σήμερα

Ο 36χρονος παθών, υπήκοος Μπανγκλαντές, νοσηλεύεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σάλος στη Βενετία: Ακτιβιστές θέλουν να μπλοκάρουν τον γάμο του Μπέζος

Πολιτική Σήμερα

Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τον επικείμενο γάμο του Τζεφ Μπέζος στη Βενετία

Θρήνος στη Λάρισα: Αστυνομικός και πατέρας τριών παιδιών ο 45χρονος που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Πολιτική Σήμερα

Ο άτυχος άνδρας που ήταν πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το όχημά του έπεσε σε αρδευτικό κανάλι και τυλίχθηκε στις φλόγες

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 5χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Πολιτική Σήμερα

Οι αρχές προσήγαγαν τον 26χρονο ιδιοκτήτη του σκύλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.