E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μόρια: Δεν υπάρχει νεκρό βρέφος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Από βραχυκύκλωμα η φωτιά

Μόρια: Δεν υπάρχει νεκρό βρέφος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/9/2019 | 11:42

Μία νεκρή είναι ο οριστικός, όπως όλα δείχνουν απολογισμός, από τα τραγικά χθεσινά γεγονότα στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στη Μόρια στη Λέσβο, όπου φωτιά σε κοντέινερ πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε ακόμη 7 κοντέινερ στον χώρο της δομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την έως τώρα έρευνα και τα ευρήματα της νεκροψίας προκύπτει πως η απανθρακωμένη σορός ανήκει σε γυναίκα και ενδεχομένως στην μοναδική αγνοούμενη από την δομή, που είναι μία γυναίκα από το Αφγανιστάν.

Στο κοντέινερ ζούσε μαζί με το παιδί της όπως επίσης κατοικούσαν μία ακόμη γυναίκα με το παιδί της και ένα ζευγάρι με τα έξι παιδιά του. Όλοι βρέθηκαν ζωντανοί όπως και το παιδί της άτυχης γυναίκας και μοναδική αγνοούμενη είναι η γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη.

Επίσης ζωντανοί βρέθηκαν και όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούσαν και στα υπόλοιπα 7 κοντέινερ όπου μεταδόθηκε η φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον χώρο μεταφέρθηκαν για ανάλυση και δύο κουβέρτες, μεταξύ των οποίων και μία κουβέρτα που περιέφερε ομάδα των εξεγερμένων ως δήθεν καμένο μωρό που είχε καμένα ρούχα ενώ στην άλλη κουβέρτα βρέθηκε ανθρώπινος ιστός και έχει ληφθεί δείγμα DNA μήπως πρόκειται για ιστό της θανούσας.

Σε βραχυκύκλωμα φαίνεται να οφείλεται η φωτιά και όχι σε δόλια ενέργεια

Αν και η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φαίνεται πως από τα έως τώρα ευρήματα, η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας βραχυκυκλώματος που προκλήθηκε σε καλώδιο στην οροφή του λυόμενου οικίσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα δεν έχει βρεθεί στοιχείο εμπρησμού ακόμη στην φωτιά που προηγήθηκε και ξέσπασε σε παρακείμενη με την δομή, χορτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορές από συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τα αίτια της πυρκαγιάς έχουν προκαλέσει τον εκνευρισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς μεταξύ άλλων δεν στηρίζονται σε στοιχεία και ευρήματα.

Στο σημείο ξεκινούν οι διαδικασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών, ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να μεταφερθούν 250 μετανάστες από το ΚΥΤ Μόριας σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, ως μία πρώτη ανακούφιση της δομής και θα συνεχιστεί η μεταφορά με προτεραιότητα της οικογένειες και με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν χειμωνιάσει εντελώς, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη για ίση κατανομή του κόσμου στην ενδοχώρα και πρωτίστως σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα που ενοικιάζονται.

Πρόσθετα, από το ΚΥΤ Μόριας μεταφέρθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης 17 άτομα, 9 άντρες, 6 γυναίκες και δύο παιδάκια, όλοι τους με ελαφρά τραύματα, για τα οποία τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, καθώς επίσης από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί και ένας πυροσβέστης και προκλήθηκαν φθορές από πέτρες σε περιπολικά της Αστυνομίας και σε τρία οχήματα της Πυροσβεστικής.

Για την εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μυτιλήνης, ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι των επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετέβησαν ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις στο νησί και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για την αντιμετώπιση των εντάσεων. Ενδεικτικό της κρίσης είναι ότι στο σημείο μετέβησαν άμεσα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους επικεφαλής των Αρχών, όπως και σήμερα το πρωί, ενώ ακολούθησε συνέντευξη τύπου από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Για τον ίδιο λόγο πραγματοποιείται και υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου όπου μάλιστα αναμένεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αναφερθεί και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τις διαδικασίες ασύλου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα

Σήμερα

Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.