E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μόρια: Σύγχυση με τους νεκρούς από τη φωτιά

Αντικρουόμενες πληροφορίες ένα 24ωρο μετά την πυρκαγιά

Μόρια: Σύγχυση με τους νεκρούς από τη φωτιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 30/9/2019 | 16:29

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την πυρκαγιά στη Μόρια και ακόμα επικρατεί σύγχυση σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στον καταυλισμό - «κολαστήριο», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς.

Προς το παρόν, επισήμως, μόνο η σορός μίας γυναίκας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ενώ πληροφορίες μιλούν είτε για ένα βρέφος νεκρό, είτε για δύο παιδιά που αγνοούνται, είτε για το ότι η γυναίκα ήταν μόνη της στον οικίσκο, όταν κάηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μια γυναίκα και το λίγων μηνών παιδί της απανθρακώθηκαν στον οικίσκο που έμεναν και από τον οποίο ξέσπασε η φωτιά, στον καταυλισμό της Μόριας, το απόγευμα της Κυριακής. Πρόκειται για έναν από τους οικίσκους που βρίσκονται αρκετά μπροστά στον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα του καταυλισμού, όπου, όπως καταγγέλουν ανρθωπιστικές οργανώσεις, υπάρχουν γυμνά καλώδια και πρόχειρες συνδέσεις για ρεύμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από την κουζίνα του οικίσκου, ενώ η γυναίκα που ήταν μόνη της μέσα, αντιμετώπιζε και προβλήματα ακοής.

Άλλες πληροφορίες όμως αναφέρουν πως η γυναίκα είχε ένα βρέφος, το οποίο όμως απανθρακώθηκε μαζί της, χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί επισήμως η σορός του. Μετανάστες καταγράφηκαν χθες να περιφέρουν κουβέρτες που υποτίθεται πως περιείχαν την απανθρακωμένη σορό του παιδιού, όμως δεν εντοπίστηκε πτώμα, παρά μόνο ιστοί, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία, που αναμένεται να συντάξει πόρισμα.

Παράλληλα, υπήρξε σύγχυση με ένα βρέφος που μεταφέρθηκε με κρίση επιληψίας στο νοσοκομείο, το οποίο όμως είναι καλά στην υγεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Γιατροί του Κόσμου άλλωστε επισημαίνουν πως στη Μόρια διαμένουν περίπου 13.000 άτομα ενώ η χωρητικότητα του ΚΥΤ είναι μόλις για 3.000. Στο σύνολο των νησιών, οι διαμένοντες υπολογίζονται στους 26.273 – ενώ η χωρητικότητα των κέντρων φιλοξενίας είναι για 6.338 άτομα.

Δεν έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι - Μία Αφγανή η νεκρή

Σε μία γυναίκα από τους 12 συνολικά Αφγανικής καταγωγής κατοίκους του κοντέινερ (τρία ζευγάρια και έξι παιδιά), της οποίας η απώλεια έχει δηλωθεί, ανήκει τελικά η σορός που είχε μεταφερθεί, χθες, στο νοσοκομείο. Πέραν αυτής, δεν έχει δηλωθεί η απώλεια κάποιου άλλου ανθρώπου, ενώ όλα τα ευρήματα εξετάζονται, σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Επίσης, «στο σύνολό τους, όλοι οι κάτοικοι των οκτώ συνολικά καμένων οικίσκων είναι καλά στην υγεία τους», διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, ενώ η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τον χώρο όπου χρησιμοποιείτο από τους διαμένοντες στους οικίσκους, ως μαγειρείο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας

Σήμερα

Προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από διασώστες του ΕΚΑΒ

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη ξανά για παράνομη οπλοκατοχή

Σήμερα

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη ξανά, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, για κατοχή όπλου χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα

Παρίσι: Πατέρας και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ οδηγούσαν Lamborghini με τρελή ταχύτητα

Σήμερα

Το πανίσχυρο αυτοκίνητο διαλύθηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες

21χρονη πήδηξε από γέφυρα αφού είπε «Αντίο, μπαμπά» ‑ Περαστικοί κατέγραψαν τις τελευταίες της στιγμές

Σήμερα

Η τελευταία κουβέντα με τον πατέρα της, λίγο πριν πέσει στο ποτάμι

Δημοσιογράφος χτυπήθηκε από drone εν ώρα ζωντανής σύνδεσης ‑ Βίντεο

Σήμερα

Ισραηλινό drone έπεσε κοντά στον δημοσιογράφο και τον εικονολήπτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να διακομιστούν στο νοσοκομείο

Μυστήριο στο Όρεγκον: Αγελάδες βρίσκονται ακρωτηριασμένες, χωρίς ίχνος αίματος ‑ Η ανατροπή στη θεωρία

Σήμερα

Αρκετά όργανα λείπουν από τα ζώα, ενώ οι τομές είναι τόσο καθαρές που φαίνεται να έγιναν με νυστέρι

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για φυτικό μίγμα μελιού, ανιχνεύτηκαν ουσίες για τη στυτική δυσλειτουργία

Σήμερα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των γερμανικών αρχών ανιχνεύθηκαν οι μη επισημασμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil)

Μυτιληναίος: Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη αν δεν αλλάξει κάτι στα γεωπολιτικά

Σήμερα

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα περάσει δύσκολο χειμώνα αν δεν αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή ή στην Ουκρανία

Μέτρα ΔΕΘ: Πότε και πόσα θα δουν στην τσέπη τους μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες

Σήμερα

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην περίοδο έως το 2030 και καλύπτουν το σύνολο των κοινωνικών ομάδων με πρωταρχικό στόχο την αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος, αλλά και την ενίσχυση των επενδύσεων ώστε να δημιουργούν περισσότερες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

Ανδρόγυνο δέχθηκε επίθεση με κατσούνες και γροθιές στην Κρήτη από νεαρούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Σήμερα

Αφορμή για το περιστατικό φέρεται να στάθηκε προσβλητικό μήνυμα της κόρης του ζευγαριού σε έναν από τους επιτιθέμενους

Τεχνητή νοημοσύνη και ζώα: Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την επικοινωνία μαζί τους – Ποιοι κίνδυνοι εγείρονται

Σήμερα

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι η αποκωδικοποίηση της «γλώσσας» των ζώων μέσω AI μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά τους.

Συνελήφθη 33χρονος πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών και influencer για μαστροπεία, έπεισε δύο 16χρονες να εκδίδονται

Σήμερα

Ο 33χρονος φέρεται να κανόνιζε μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου τις συναντήσεις με πελάτες - Αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.