E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαφάρι κατασχέσεων για όσους γυρίσουν την πλάτη στις 120 δόσεις

Επτά μέρες έξτρα χρόνο για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σαφάρι κατασχέσεων για όσους γυρίσουν την πλάτη στις 120 δόσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/10/2019 | 08:17

Επτά μέρες έξτρα χρόνο για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία έχουν στη διάθεσή τους οι οφειλέτες.

Στη συνέχεια ξεκινά ένα σαφάρι κατασχέσεων και λοιπών αναγκαστικών μέτρων είσπραξης με τα συναρμόδια υπουργεία να διαμηνύουν ότι νέα παράταση είναι εκτός συζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε χθες την εισήγηση των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση για παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις έως και τις 7 Οκτωβρίου.

Μετά την ολιγοήμερη παράταση, ακολουθεί ο πέλεκυς των κατασχέσεων. Τα συναρμόδια εισπρακτικά όργανα, το ΚΕΑΟ για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις και η ΑΑΔΕ για τις φορολογικές οφειλές. Στο κύνηγι των οφειλετών ρίχνεται και το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής, η νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ, η οποία άρχισε να λειτουργεί από τις 15 Σεπτεμβρίου, μάλιστα ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αποφασιστεί αρχικά.

Το ΚΕΟΦ θα ασχοληθεί με όσους έμειναν εκτός της ρύθμισης των 120 δόσεων οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και εισοδημάτων ενώ πολλοί οφειλέτες θα δουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο σφυρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 120 δόσεις της Εφορίας έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση 515.526 οφειλέτες με το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να υπερβαίνει τα 4,5 δισ. ευρώ.

Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα παγώσουν οι κατασχέσεις ενώ με την εκπνοή της προθεσμίας υπαγωγής στις 120 δόσεις θα ενεργοποιηθούν τα αναγκαστικά μέτρα:

  • Κατασχέσεις κινητών αξιών: Τραπεζικοί λογαριασμοί θα δεσμευτούν με το μέτρο να αγγίζει και τους συνδικαιούχους. Από την κατάσχεση γλιτώνει μόνο ένας τραπεζικός λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος και για καταθέσεις ύψους έως 1.250 ευρώ. Σε επόμενο στάδιο ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ και του ΚΕΑΟ θα αναζητήσει ομόλογα, μετοχές και ασφαλιστήρια συμβόλαια προς κατάσχεση.
  • Κατασχέσεις ακινήτων: Στο στόχαστρο βρίσκονται τα ακίνητα οφειλετών που χρωστούν πάνω από 200.000 ευρώ. Ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει επικεντρωθεί σε μεταβιβάσεις ακινήτων που έχουν πραγματοποιήσει οφειλέτες με σκοπό να αποκρύψουν και να προστατεύσουν την περιουσία τους, πριν δηλώσουν αδυναμία για την εξόφληση των οφειλών τους, αλλά και σε περιπτώσεις που «ξέχασαν» να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους.
  • Μικροοφειλέτες: Το ΚΕΑΟ θα εφαρμόσει ειδικό μηχανισμό ώστε να εντοπίζει αμέσως τους μικροοφειλέτες, στους οποίους θα αποστέλλει ειδοποιητήρια για άμεση ρύθμιση ή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών τους οφειλών. Με την ψήφιση των τελευταίων αλλαγών στη Βουλή, θα ενεργοποιηθεί εκ νέου το «πάγωμα» της ηλεκτρονικής υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης. Με τη φραγή αυτής, το ΚΕΑΟ θα ενημερώνει την αρμόδια για τον έλεγχο του εργοδότη υπηρεσία του ΕΦΚΑ, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησης, την ύπαρξη τυχόν συνυπεύθυνων ή συνδεδεμένων επιχειρήσεων, καθώς και για τη διαπίστωση του πραγματικού της απασχόλησης και της τήρησης της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Στις περιπτώσεις αναστολής χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι συναλλαγές του εργοδότη πραγματοποιούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Σήμερα

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Σήμερα

Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Σήμερα

Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Σήμερα

Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Σήμερα

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Σήμερα

Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Σήμερα

Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Σήμερα

«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.