E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό σε μια λαχταριστή εκδοχή

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Θα χρειαστούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • πιπέρι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

1. Αφήνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζουμε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζουμε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάμε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζουμε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζουμε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζουμε. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά.

4. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνουμε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα για να μην αρπάξουν τα κανελόνια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο είναι το κατάλληλο λουλούδι για να χαρίσεις σε κάθε περίσταση;

Πριν 3 ώρες

Ήρθε η ώρα να μάθουμε το savoir vivre των λουλουδιών!

5 ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα θες να φας ξανά και ξανά

Πριν 3 ώρες

Αμα τα δοκιμάσεις μία φορά, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ!

Trends που θα δεις φέτος το φθινόπωρο να αναβιώνουν

Πριν 3 ώρες

Τρέξε στη ντουλάπα της μαμάς σου (ή και στη δική σου)

Οι Γαλλίδες μοιράζονται τα σημαντικότερα tips για να έχουν διάρκεια τα αρώματα

Χτες

Μάθε τα κι εσύ για να διαρκεί το άρωμά σου όλη μέρα!

Τι παθαίνει οποίος πάσχει από Έκμπομ

Χτες

Το σπάνιο σύνδρομο της παραληρηματικής παρασίτωσης

Μήπως ο οργανισμός σου διψάει και τον αγνοείς; Πώς θα το καταλάβεις

Προχτές

Πολλές φορές είμαστε αφυδατωμένες και δεν το καταλαβαίνουμε

Αυτές οι τροφές «απαγορεύονται» εάν έχεις διαγνωστεί με κατάθλιψη

Προχτές

Η διατροφή μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην ψυχική μας υγεία

Τα 80s κοσμήματα που θα δούμε παντού φέτος

Προχτές

Βάλτα οπωσδήποτε στη wishlist σου!

Πώς θα καταλάβεις αν το κομμωτήριο που θέλεις να πας, είναι πράγματι καλό

Πριν 3 μέρες

Η επιλογή ενός καλού κομμωτηρίου είναι πολύ σημαντική!

Τα ονειρεμένα χωριά του Πηλίου για την επόμενη φθινοπωρινή σου απόδραση

Πριν 3 μέρες

Με τόσες επιλογές σε πανέμορφα χωριά, το Πήλιο είναι ο απόλυτος φθινοπωρινός προορισμός!

Τρεις τροφές που θα σταματήσουν τον βήχα σου

Πριν 3 μέρες

Για διαφορετικό λόγο η καθεμιά

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.