E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Το Ανάκτορο στην Ανω Τούμπα» με την Ελένη Γερασιμίδου

Για δεύτερη χρονιά στο Από Κοινού Θέατρο

«Το Ανάκτορο στην Ανω Τούμπα» με την Ελένη Γερασιμίδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/10/2019 | 13:28

Όταν στην ιστορία σου, σαν έθνος, ράτσα, μονάδα, DNA, έχει γράψει η μετανάστευση, η φυγή, ο ξεριζωμός, τότε η ευχή, η λαχτάρα, ο αγώνας για ένα λιμάνι, ένα καταφύγιο, ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου, γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα το όνειρο και ο στόχος, χωρίς να νοιάζεσαι για το μάταιο ή το σκλάβωμα για την απόκτησή τους.

Στην ιστορία που κρύβει το «Το Ανάκτορο στην Ανω Τούμπα», τρεις γενιές καταθέτουν τις οικονομίες και την λαχτάρα για να κτιστεί. Πόλεμοι και ανακατατάξεις και ανταλλαγές πληθυσμών, θα φέρουν την πρώτη γενιά στις προσφυγικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Τα σχέδια για μια καλύτερη ζωή θα οδηγήσουν τους απογόνους της στην κατάθεση κόπων και οικονομιών για να στηθεί ένα νοικοκυριό που θα τους δίνει την ασφάλεια μιας ιδιοκτησίας για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μα οι συνθήκες που φέρνει απροειδοποίητα η ζωή θα φέρνουν πάντα στο προσκήνιο την επανάληψη της φυγής. Θα κτιστεί το «Ανάκτορο» της λαχτάρας τους, μα δεν θα υπάρχει ποτέ ο χρόνος να το χαρούνε ξέγνοιαστοι. Να περπατήσουν στα δωμάτιά του, να απολαύσουν τη βεράντα του.

Η τελευταία βασίλισσά του, η «Ελληνογερμανίδα» για τους περίοικους, κυρία Αγάπη, - που γράφτηκε για την Ελένη Γερασιμίδου -, με γέλιο και με κατανόηση ακόμα και μπροστά στα δύσκολα, μας ξεναγεί στο μικρό παλάτι της, ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στην ιστορία μιας πόλης και μια χώρας, που τι παράξενο, τα μυστικά τους κρύβονται μέσα στις κάμαρες και τα ντουλάπια ενός σπιτιού με όλα τα κομφόρ και την ηχώ μιας «μοναξιάς».

Το «Το Ανάκτορο στην Ανω Τούμπα» είναι ο λαβύρινθος της ζωής της κυρίας Αγάπης, και καθώς ψάχνει την έξοδο, συνειδητοποιεί πως η ελευθερία της απαιτεί την κατεδάφισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διάρκεια παράστασης: 55'

Γενική είσοδος: 10 €

Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

έναρξη 2ης σαιζόν: 11/10/2019

Από Κοινού Θέατρο

Ευπατριδών 4, Γκάζι,Τ.Κ. 11854

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(μετρό: Κεραμεικός)

τηλ. 211 4057249

[email protected]

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κόντρα στον Ανεμο: η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα

Πριν 4 μέρες

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗαπό 26/10 έως 14/1210

Reworks Festival 2025: Το πλήρες lineup της 21ης έκδοσης

Πριν 4 εβδομάδες

Το reworks 2025 συνεχίζει να χαράζει νέους δρόμους, δημιουργώντας εμπειρίες που μένουν αξέχαστες.

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 4 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

Οι Puressence αγαπούν τη Θεσσαλονίκη και μας λένε γιατί

Πριν 4 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ20/09

Techniques by Blend Athens ‑ Indira Paganotto presents: Artcore

Πριν 4 εβδομάδες

ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟ04/10

Παύλος Παυλίδης live στο Θέατρο Γης

Πριν 4 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ27/09

Thessaloniki Beer Festival 2025

Πριν 4 εβδομάδες

ΔΕΘ - HELEXPOαπό 26/09 έως 28/09

Manu Chao ultra acoustico live in Thessaloniki

Πριν 5 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ12/0925

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου

Πριν 5 εβδομάδες

Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.