E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

O C.W. Stoneking στην Αθήνα

Στο Tiki Bar για δυο εμφανίσεις

O C.W. Stoneking στην Αθήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/10/2019 | 13:32

Eνας καλλιτέχνης που μοιάζει να έρχεται από τις αρχές του 20ου αιώνα, μουσικές που υποστηρίζονται από τρομπέτες, πιάνο κι ένα μπάντζο, βραχνά φωνητικά και ακούσματα που φέρνουν εικόνες από την Άγρια Δύση και παλιές αμερικάνικες ταινίες. Μην ξεγελιέστε πάντως από τη φωνή του… O C.W. Stoneking είναι μόλις 44 ετών!

Κι αν το όνομά του δεν σας θυμίζει κάτι, σίγουρα έχετε ακούσει στο ραδιόφωνο ή αλλού το υπέροχο «Love Me Or Die» ή το «Brave Son Of America». Από την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, πάντως, ο Αυστραλοαμερικανός Christopher William Stoneking, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό. Την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ετοιμαζόμαστε λοιπόν να υποδεχτούμε ξανά στην Αθήνα αυτόν τον απρόσμενο μουσικό, με τη μοναδική χάρη και μιαν αυθεντικότητα που είναι άρρηκτα δεμένη με τον τρόπο ζωής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον λευκοντυμένο μουσικό που τα τελευταία πολλά χρόνια διανύει τη δική του απόλυτα προσωπική πορεία, με blues, hokum και jungle ήχους, αποσπώντας ενθουσιώσεις κριτικές σαν κι αυτήν: «Το να ακούς τον Stoneking να παίζει live είναι σαν να ακούς ένα παλιό 78άρι σε μια σκονισμένη σοφίτα στην Νέα Ορλεάνη» (The Observer).

Γεννημένος στην απομονωμένη πόλη Katherine της Αυστραλίας από Αμερικανούς γονείς (ο πατέρας, συγγραφέας και περιστασιακά σεναριογράφος της τηλεόρασης, μετανάστευσε εκεί τη δεκαετία του ’70), μεγάλωσε στην κοινότητα Αβοριγίνων της Papunya.

Η αγάπη του για τα blues καλλιεργήθηκε από την εφηβεία του και το ταλέντο του ως συγγραφέα και performer εκδηλώθηκε σε μερικά από τα πιο μικρά και απόμερα μπαρ της Αυστραλίας πριν ξεκινήσει να ταξιδεύει σε όλη την χώρα, στην αρχή μόνος του και στη συνέχεια με την μπάντα The Blue Tits. Εκτός των περιοδειών του ανά τον κόσμο, ο C.W. έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη, από την Αίγυπτο μέχρι τη Νέα Ορλεάνη και το Τρινιντάντ (όπου ανακάλυψε και τη μουσική Calypso), έχει ζήσει σε απομονωμένες φάρμες, δουλεύοντας ως εργάτης, αλλά και σε διάφορα σημεία της Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ετσι ή αλλιώς, οι φήμες για την «προηγούμενη» ζωή του είναι πολλές και διαφορετικές: Ακούγεται ότι ήταν κάποτε μποξέρ αλλά και ότι ζούσε σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο για χρόνια. Επίσης, αληθεύει ότι είναι γεμάτος τατουάζ και πως δεν ξέρει να… μαγειρεύει. Εκτός από αυτά, κάποιοι λένε ότι τον είδαν να παίζει με τη heavy rock μπάντα «The Berko Boys» στο Σίδνεϋ.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι στην όψη (μακρυά ξανθά μαλλιά και με ένα σακίδιο περασμένο στον ώμο) περισσότερο έμοιαζε με τον hillbilly David Lee Roth παρά με έναν Delta bluesman.. Τα μέλη της μπάντας του ήταν ντυμένοι σαν κλόουν σε rodeo show. Ή τουλάχιστον έτσι λένε εκείνοι…

Όταν πάντως εμφανίστηκε, πριν μερικά χρόνια, στη σκηνή στο BBC 4’s Folk America Festival, στο Λονδίνο, πολύ λίγα πράγματα ήταν γνωστά για εκείνον, πέραν ίσως από το γεγονός ότι ήταν ο αγαπημένος μουσικός του Charlie Gillett και ένας άνθρωπος «χαμένος μουσικά στη δεκαετία του ’20 και του ’30». Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα μάθημα για το πως μπορεί κανείς να κλέψει την παράσταση σε ένα show.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δισκογραφία

Δισκογραφικά, το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2006 με τίτλο «King Hokum«, ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ ολοκληρωμένο στην Αγγλία. Η δεύτερη δουλειά του με τίτλο Jungle Blues ήταν και η μεγάλη του καταξίωση. Η επιτυχία και αναγνώριση του άλμπουμ, οδήγησε σε εκτεταμένη προβολή μέσω των ΜΜΕ και μια sold out περιοδεία στην Αγγλία. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2015, με τον τίτλο «Gon’ Boogaloo».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι IDLES έρχονται να κυριεύσουν την Πλατεία Νερού

Προχτές

Τελευταία ευκαιρία για τις συνδυαστικές προσφορές των IDLES με το κέρδος έως και τα 36 ευρώ!

Η μυστική εμφάνιση πασίγνωστου ηθοποιού στην Παριζιάνα που πέρασε στα… ψιλά! ‑ Δεν το πρόσεξε ποτέ κανείς

Πέρασε μπροστά από την κάμερα για λίγα δευτερόλεπτα και κανείς δεν τον κατάλαβε – Μόνο οι πολύ παρατηρητικοί θα τον αναγνωρίσουν!

Η διάσημη σειρά που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι μισούν πραγματικά

Πριν 1 εβδομάδα

Μια σαρκαστική και δραματική κομεντί στο σύγχρονο Λονδίνο

Μόνικα Μπελούτσι: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ταορμίνα την τιμά για τα 25 χρόνια της «Μαλένα»

Πριν 1 εβδομάδα

Η 60χρονη ηθοποιός έγινε διεθνώς γνωστή πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε

Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Βήτα στο Release Athens 2025

Πριν 1 εβδομάδα

Μία συναυλία που δεν πρέπει να χάσεις!

Η παράξενη εξαφάνιση που κανείς δεν κατάλαβε πως έγινε

Πριν 1 εβδομάδα

Μια υπόθεση που παραμένει ένα μυστήριο, περίπου 33 χρόνια μετά

Ο Μαρκ Χάμιλ αποχωρεί οριστικά από το «Star Wars»

Πριν 2 εβδομάδες

Πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να επικεντρωθούν στο μέλλον και σε όλους τους νέους χαρακτήρες, δήλωσε ο ηθοποιός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.