Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
...και λατρεύουμε μέχρι σήμερα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
• 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 φλυτζ. τσαγιού (480 γραμ.) ζάχαρη
• 5 αυγά
• 1¼ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
• 2 βανίλιες
• 2 - 3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη κοσκινισμένο
• 2 κουτ. σούπας λικέρ ούζο ή κονιάκ
• 1 πρέζα αλάτι
• ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Πάμε να το ετοιμάσουμε
- Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα. - Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5΄ να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη βανίλια κι έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το γάλα και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα με το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα το κακάο και το ποτό.
- Χτυπάμε με το μίξερ για 1' να ενσωματωθούν καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα με το κακάο στη φόρμα και μ' ένα κουτάλι, γυρνώντας το κυκλικά, κάνουμε τον γύρο της φόρμας, για να δημιουργηθούν τα σχέδια.
- Ψήνουμε στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το κέικ.
- Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 5' - 10΄ στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το ισπανικό χωριό που μπορείς να φτάσεις μόνο περνώντας μέσα από σπηλιά
Πριν 3 ώρες
Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην αυτόνομη κοινότητα Αστούριας
Τι είναι η capsule wardrobe και πώς θα σε σώσει για πάντα
Πριν 3 ώρες
Ποτέ ξανά μια ώρα μπροστά στη ντουλάπα σου
5 ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα θες να φας ξανά και ξανά
Χτες
Αμα τα δοκιμάσεις μία φορά, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ!
Trends που θα δεις φέτος το φθινόπωρο να αναβιώνουν
Χτες
Τρέξε στη ντουλάπα της μαμάς σου (ή και στη δική σου)
Αυτά τα γυαλιά σου ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου
Χτες
Ο απόλυτος οδηγός για τη σωστή επιλογή σκελετού
Οι Γαλλίδες μοιράζονται τα σημαντικότερα tips για να έχουν διάρκεια τα αρώματα
Προχτές
Μάθε τα κι εσύ για να διαρκεί το άρωμά σου όλη μέρα!
Τι είναι τα στικάκια νικοτίνης και πότε είναι επικίνδυνα
Προχτές
Γιατί είναι διαδεδομένα ανάμεσα στους νέους
Αυτές οι τροφές «απαγορεύονται» εάν έχεις διαγνωστεί με κατάθλιψη
Πριν 3 μέρες